hamburger-icon

Kliker.info

Sud BiH : Potvrđena optužnica protiv Nasera Orića !

Sud BiH : Potvrđena optužnica protiv Nasera Orića !

10 Septembra
14:13 2015

Optužnicom, koja je podignuta krajem avgusta, Naser Orić i Sabahudin Muhić se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS-a, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama Međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

 

Naser66Tužilaštvo BiH obaviješteno je da je optužnica u predmetu Naser Orić i drugi u cijelosti potvrđena od Suda BiH. Ovu informaciju potvrdio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva.U optužnici se navodi da su optuženi tokom 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, počinili ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti.Optuženi se terete za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu koju je danas i potvrdilo protiv Orića i njegovog ratnog tjelohranitelja Sabahudina Muhića zbog ubistva tri zarobljenika srpske nacionalnosti 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac. Optužnica je podignuta nedugo nakon što je Orić u junu izručen BiH iz Švajcarske, gdje je bio uhapšen na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Srbija. Iako je i zvanični Beograd uputio zahtjev za izručenje, Orić je isporučen u Sarajevo na osnovu dokumentacije Tužilaštva BiH da protiv njega već vode istragu. On je po dolasku iz Švajcarske saslušan u Tužilaštvu BiH nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Jedan komentar

 1. harun
  harun 10 Septembra, 16:06

  Defter Hefte:96-Emisija uvazenog publiciste i novinara Fatmira Alispahica i
  objava knjige o Mesi selimovicu,pojasnjava
  u knjizi do koje mjere je Mesa Selimovic bio involviran u veliko srpske projekte i
  jos mnoga svjedocenja kako bosnjaci danas zive u takozvanoj (rs)
  pogledajte ovaj VIDEO…..!
  https://www.youtube.com/watch?v=CYvdoK3Hup4

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku