hamburger-icon

Kliker.info

Sud BiH odbio zahtjev odbrane : Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru

Sud BiH odbio zahtjev odbrane : Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru

05 Aprila
15:53 2016

pritvor1Pretresno vijeće u predmetu protiv Fahrudina Radončića i drugih odbilo je zahtjev odbrane o puštanju Radončića na slobodu, odnosno u kućni pritvor, jer, kako je navedeno u obrazloženju, ne postoje novi dokazi koji bi išli u prilog tome da se promijeni dosadašnja odluka.

Na posljednjem ročištu, kada je počeo glavni pretres u predmetu protiv Radončića i drugih, advokat Asim Crnalić je ponovo zatražio, ovaj put od Pretresnog vijeća, da se njegov klijent Fahrudin Radončić pusti u kućni pritvor.Kao razlog je naveo njegovo zdravstveno stanje, ali i dosadašnju praksu Suda BiH, kada su pritvora bili oslobođeni i oni koji su optuženi za ratni zločin.

Međutim, Crnalić je za Klix.ba potvrdio da je Sud BiH dostavio negativan odgovor zbog nepostojanja novih dokaza o Radončićevom zdravstvenom stanju, zbog čega bi on eventualno bio pušten u kućni pritvor.

“Dobili smo negativan odgovor, jer prema njihovom mišljenju nismo dostavili nikakvu dodatnu dokumentaciju o Radončićevom zdravstvenom stanju, zbog čega navodno nisu imali dovoljno argumenata za njegovo oslobađanje. Međutim, kako smo mi i mogli dostaviti neku novu dokumentaciju kada je Radončić u pritvoru i nije mogao izaći na pregled”, istakao je Crnalić.

Tako će Fahrudin Radončić do daljnjeg ostati u pritvoru, odnosno do novog razmatranja odluke o pritvoru. Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 13. april, a Tužilaštvo BiH je za svjedoke pozvalo advokaticu Vasviju Vidović i novinarku Indiru Ćatić.Podsjećamo, optužnica tereti Radončića da je rukovodio organizovanom grupom koja je u vremenskom periodu od 14. decembra 2015. godine do 12. januara 2016. godine počinila više krivičnih djela.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku