hamburger-icon

Kliker.info

Studentski bunt : Rektor Univerziteta u Banjoj Luci podnio ostavku

Studentski bunt : Rektor Univerziteta u Banjoj Luci podnio ostavku

08 Novembra
16:10 2017

Prof. dr Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, 8. novembra 2017. uputio je Senatu Univerziteta svoju ostavku.

Razloge za podnošenje ostavke prof. dr. Milan Mataruga medijima će obrazložiti na konferenciji za novinare, koja će biti održana 9. novembra 2017. sa početkom u 12 časova u prostorijama Rektorata, navodi se u saopćenju rektorata Univerziteta u Banjaluci.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg sastanka sa rektorom, studenti su poručili da žele da se rektor uhvati u koštac sa problemima na Univerzitetu ili da podnese ostavku, javlja reporterka N1 Anđelka Marković.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Željko Sladojević izjavio je da stotinjak studenata, koji su se jučer okupili u prostorijama Rektorata, izražava nezadovoljstvo stanjem u visokom obrazovanju.

“Rukovodstvo Univerziteta je u prethodnih godinu dana ignorisalo studente koji stalno dolaze sa problemima i zahtjevima. Nismo vidjeli spremnost Univerziteta da rješava te probleme i bili smo primorani da na ovaj način pokažemo svoje nezadovoljstvo”, rekao je Sladojević.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku