hamburger-icon

Kliker.info

Strujni udar u šumama : Na pomolu pucanje koalicije između SDA i SBiH!?

Strujni udar u šumama : Na pomolu pucanje koalicije između SDA i SBiH!?

11 Augusta
19:25 2015

AmerBak2Zakon o šumama Federacije BiH koji je pripremljen za usvajanje u fedralnom parlamentu i današnje imenovanje novog Upravnog odbora Elektropivrede BiH bez ikakve konsultacije sa Strankom za BiH  mogli bi biti okidač za ozbiljno  zoštravanje  odnosa na na relaciji između pomenutih stranaka koje su da podsjetimo prije par dana potpisale koalicioni sporazum o formiranju parlamentarne većine na nivou Federacije BiH.

Ovu informaciju  potvrdio je Kliker  povjerljiv izvor blizak  SBiH,  koji  ističe da je  situacija krajnje ozbiljna tako da neće biti nikakvo iznenađenje ako dođe do raskidanja koalicionog sporazuma .

Naš izvor naglašava da je  S BiH  prihvatila  ponudu pobjedničke stranke na oktobarskim izborima da bude bio nove parlamentarne većine isključivo  zbog Evroatlanskog puta BiH, naglašavajući pritom  da će biti konstruktivan partner,  uz  jedan jedini uslov  o kojem nema pogađanja, a to je apsolutna zašita državne  imovine. Prema njegovim riječima   nakon pouzdanih saznanja  da se u pripremljenom zakonu o šumama, na jedan perfidan način, samoinicijativno legalizuje podjela državne imovine,  što , kako kaže, Stranka za Bosnu i Hercegovinu ne može  dozvoliti, uslijedile su očekiva  reakcije.

Situaciju je, dodaje naš izvor,  SDA dodatno zakomplikovala i današnjim imenovanjem novog Upravnog odbora EP BiH   što je apsolutno kršenje  dogovora  pošto je elekto-energetska oblast trebala  biti resor SBiH u novom sastavu Vlade Federacije BiH.

Naš pouzdan izvor naglašava da se zbog svega ovoga u SBiH trenutno vode ozbiljni sastanci  vezani  na kojima se razmatra stopiranje procesa dogovora  jer  je  verć ranije zaključeno da  se od principa neće odustati ni po koji cjenu.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PITAJU
    puka 59 - PITAJU 12 Augusta, 09:41

    VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE SE ĆUDE ZAR JOŠ IMA SzBIH KAD SU JE NAPUSTILI GORNJEVAKUFSKI KADROVI I VRATILI SE MAJCI STRANCI SDA .POZDRAV DO OPĆINSKI I PRAVE SLIKE .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku