hamburger-icon

Kliker.info

Stranka demokratske akcije : „Herceg Bosna je produkt udruženog zločinačkog pothvata“

Stranka demokratske akcije : „Herceg Bosna je produkt udruženog zločinačkog pothvata“

29 Avgusta
13:48 2017

„Obilježavanje godišnjice glorifikovanjem tzv. Hrvatske republike Herceg Bosne je sraman anticivilizacijski čin. Tim postupkom se veličaju masovni zločini i etničko čišćenje Bošnjaka i Srba s područja te zamišljene paradržavne tvorevine. Istovremeno, to predstavlja izrugivanje žrtvama“, saopćila je danas Stranka demokratske akcije.

Kako se navodi u saopćenju, paratvorevina Herceg Bosna je produkt udruženog zločinačkog pothvata čiji je cilj bio podjela BiH, a u okviru koje nije bilo mjesta za nehrvate.

„Osim Bosni i Hercegovini, Bošnjacima i Srbima, ta tvorevina nanijela je nepopravljivu štetu  i hrvatskom narodu koji je iz ratnog perioda izašao osramoćen i populacijski desetkovan. Kao udruženi zločinački pothvat označena je u svim historijskim dokumentima i konačno u prvostepenoj presudi Haškog tribunala izrečenoj njenom vodstvu, koje je prvostepenom presudom osuđeno na 111 godina zatvora“, navodi se u saopćenju.

U SDA kažu da otužno zvuče poruke sa jučerašnjeg obilježavanja da iza te tvorevine nisu ostale masovne grobnice i masovni zločini. Istina je, nažalost, sasvim drugačija. O tome svjedoče Ahmići, Heliodrom, Dretelj, Vranica i obespravljeni i prognani Bošnjaci iz Stoca, Čapljine, dijela Mostara, Prozora, Ljubuškog, dijela Srednje Bosne, Žepča i dijela Posavine i druga stratišta, kao i rušenje simbola Mostara, Starog mosta.

„Pitamo Dragana Čovića i ostale organizatore jučerašnjeg obilježavanja jesu li to evropske vrijednosti za koje se zalažu?!“, saopćila je SDA.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku