hamburger-icon

Kliker.info

Strah od Hillary : Na čijim je platnim listama bio Bill Clinton?

Strah od Hillary : Na čijim je platnim listama bio Bill Clinton?

19 Novembra
03:29 2008

Bill Clinton ponovno je najveća prepreka u karijeri svoje supruge: Zbog kontroverznih donatora iz  Saudijske kraljevske obitelji, Maroka, Kuvajta, sve do druženja sa kazahstanskim vlastodršcem Nursultanom Nazarbayevim, koji su uplatili stotine milijuna dolara za Clintonove predsjedničke zadužbine, Hillary bi mogla ostati bez željenog mjesta državne tajnice. Kroz dvije Clintonove humanitarne organizacije, od 1998. prošlo je preko 500 milijuna dolara, koji su se tek sada našli “pod mikroskopom”.
Bill Clinton pod mikroskopom
Iz Obaminog tima procurila je vijest, kako su oni koji provjeravaju financije u zakladi bivšeg predsjednika “Bill Clinton Fondation” u New Yorku, i posebno međunarodne donacije koje se odnose na Predsjednikovu knjižnicu u Arkanzasu – iznenađeni “koliko malo podataka dobivaju u tom procesu”. Sve je u neskladu “s količinom drame, za istinskog Oskara”, koja se oko Hillarynog traženog angažmana  događa, prenio je Politico.com.Od ponedjeljka, gotovo da nema američkog medija koji ne aktualizira ovu temu: Clintonovi znaju da bez odgovora na svih 63 pitanja, koliko ih je na standardnom papiru za provjeru kandidata za administraciju, Hillary neće postati nova šefica State Departmenta, ali se s traženim podacima još kasni.
Hillary neće biti lojalna
“Obama bi učinio grešku ako bi angažirao Hillary, jer ona ima svoju ‘agendu’, kao što to ima i 31 bivši Clintonov dužnosnik od ukupno 47, koliko ih je Obama najavio za svoju Bijelu kuću. Ispada da je Obama samo unajmio Clintonovu administraciju …”, rekao je Dick Morris na Fox News TV-u. Ovaj bivši Clintonov savjetnik, upozorio je još da bi zbog sudjelovanja Hillary u Obaminoj administraciji – neki od “Clintonovih ljudi” mogli prvo pokazati svoju lojalnost prema Clintonovima.Nakon što su američki mediji od petka počeli “kampanju” u kojoj prizivaju da Hillary bude naimenovana za Obaminu šeficu diplomacije, medijska euforija donekle je spala početkom tjedna, jer i drugi analitičari počinju iznositi kontra-argumente. Jedna od primjedbi je da Obama sastavlja “skromnu, ali stručnu administraciju”, u kojoj bi “egomanijaci poput Clintonovih” samo potajno radili protiv njega: Nije niti “promjena”, što je bio glavni slogan Obamine kampanje, to što novi predsjednik u svojoj Bijeloj kući namjerava napraviti “klintonijadu” – sugerira kolumnistica New York Timesa Maureen Dowd!
I Joe Biden u sjenci Clintonovih
Otvoreno je i pitanje kako bi Hillary surađivala s Joeom Bidenom, koji kao potpredsjednik namjerava igrati značajnu ulogu u oblikovanju Obamine vanjske politike. Jedan dio Obaminog tranzicijskog tima očito nije presretan sa mogućnošću Hillaryinog dolaska, navodi Politico.com, te se zbog toga još ne isključuje “drugi favorit”, guverner Novog Meksika, Bill Richardson.Pregled Clintonovih poslova koji vodi Obamina osobna savjetnica, ali i bivša Clintonova asistentica u Bijeloj kući, Christine Varney, trebao bi se okončati do kraja sedmice. “Po prvi put u 16 godina” Bill Clinton bi se mogao odlučiti da otvori sve svoje knjige na uvid, jer – prema pisanju New York Timesa, “očito je da Hillary želi posao državne tajnice”!  (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku