hamburger-icon

Kliker.info

Stjuardesa otkazala Nikolićev susret s papom : Kako je kafa prizemljila srbijanskog predsjednika ?

Stjuardesa otkazala Nikolićev susret s papom : Kako je kafa prizemljila srbijanskog predsjednika ?

18 Aprila
15:59 2015

nikavion5Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić jučer se avionom uputio u službenu posjetu papi Franji u Vatikan, no vratio se u Beograd jer se, tvrdili su, avion pokvario.

No, “Blic” sada piše kako nije bilo nikakvog tehničkog kvara ni drame, već je stjuardesa prolila kafu po ploči s instrumentima i slučajno aktivirala izvlačenje zakrilaca. Zbog toga se avion tresao i počeo gubiti na visini, a pilot je morao isključiti autopilot i pokrenuti proceduru kontrolisanog poniranja, što je trajalo sve skupa 10 sekundi, tvrdi izvor.
– Let je krenuo bez problema. Pilot je letjelicu podigao na propisanu visinu i prebacio na auto-pilota. Tada se putnicima služe topli napici, ali je netko od osoblja slučajno prolio kafu po ploči s instrumentima. Pilot i stjuardesa su hitno počeli brisati instrumente i slučajno su aktivirali izvlačenje zakrilaca. Tada se avion počeo tresti i gubiti visinu – kazao je izvor iz srbijanske vlade. Rekao je i da je za to kratko vrijeme poniranja nastala prava panika među Nikolićevim saradnicima, koji su kasnije od cijele situacije napravili dramu.

– Avion je postao nestabilan, tresao se, mi smo doslovno letjeli po kabini. Preživjeli smo pravu dramu, a u Beograd smo neozlijeđeni sletjeli samo zahvaljujući prisebnosti i vještini pilota i kopilota – dramatično je sve opisao savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Ivan Mrkić.

– Sigurno im nije bilo ugodno, ali je kratko trajalo – dodao je izvor. Ipak, odlučeno je da se avion vrati u Beograd gdje su inspektori utvrdili da je avion u potpuno ispravnom stanju.

(Kliker.info-24sata)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku