hamburger-icon

Kliker.info

Stjepan Mesić : Ruska invazija u Ukrajini mogla se izbjeći,

Stjepan Mesić : Ruska invazija u Ukrajini mogla se izbjeći,

22 Juna
14:46 2022

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić komentarisao je rat u Ukrajini rekavši da zbog sankcija Rusiji najviše ispaštaju građani.

“Vodi se jedan tihi rat na ekonomskom planu između Kine i Amerike. Vodi se jedan ne tako tihi rat između Amerike i Rusije, vodi se i jedan predstavnički rat u Ukrajini, ali vodi se i jedan brutalni, vrlo brutalni rat, a to je propagandni rat”, naveo je Mesić.

Dodao je kako se građane nastoji zavarati da je ono što vide na svojim ekranima i što pročitaju u svojim novinama, jedna istina.

Prema Mesićevim riječima, ruska invazija u Ukrajini mogla se izbjeći da se sve riješilo za diplomatskim stolom. Kaže da zbog sankcija “najviše pate građani Evrope”.

“A oni koji su izazvali ove sukobe ne trpe.Nakon početka rata u Ukrajini zaustavila se rasprava o sjevernom toku koji će opskrbljivati Evropu ruskim energentima”, naglasio je Medić.

To znači, izjavio je Mesić, da Evropa više neće kupovati energente jeftino, “nego će kupovati na drugoj strani skupo”, ustvrdivši da je to “u interesu onoga ko će prodavati te skupe energente”.

“Zato smatram da se Evropa ne smije ponašati kao patuljak”, poručio je Mesić.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku