hamburger-icon

Kliker.info

Steže se obruč oko Dodika : SIPA uhapsila vlasnika Pavlović banke! (VIDEO)

Steže se obruč oko Dodika : SIPA uhapsila vlasnika Pavlović banke! (VIDEO)

11 Februara
16:18 2016

sobodan_pavlovic12Pripadnici SIPE danas su oko 14 časova na području između Stoca i Mostara uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića. Predhodno Pavlović je oko 12 časova bio lociran u Trebinju, ali je vidjevši pripadnike Sipe krenuo u bjekstvo, da bi nakon dva sata potjere, napokon bio uhapšen, saznaje BN TV.

Pavlović se trenutno nalazi na putu za Sarajevo gdje će biti saslušan.

Ovo je treće hapšenje od jutros. Prije Pavlovića SIPA je danas oko 10 časova uhapsila i bivšeg direktora banke Peru Lazića kao i bivšeg referenta za obradu kredita Ljiljanu Garić.

U međuvremenu je i Tužilaštvo BiH dalo potvrdu da su Pavlović, Lazić i Garićeva lišeni slobode.

Kao što je BN TV već najavila, ne zadugo usledilo je i četvrto hapšenje, a prema našim izvorima riječ je Blagi Blagojeviću bivšem rukovodiocu kompanije Slobomir. Tužilaštvo je takođe potvrdilo i tu informcaiju.

U decembru 2015. godine Pavlović je saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu, odnosno kredita koji je Dodik navodno podigao u Pavlović banci, kako bi platio vilu na Dedinju.

Milorad Dodik je 2007. godine, kada je bio predsjednik Vlade Republike Srpske, preko Pavlović banke prebacio 750.000 evra za kupovinu vile na beogradskom Dedinju, ali se ispostavilo da je krediti u iznosu od 750.000 evra podigao tek godinu nakon toga.

Slobodan Pavlović i njegov advokat nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH izjavili su da je Pavlović došao na sopstvenu incijativu, te da on nije osumnjičen ni u jednom predmetu koji se vodi u Tužilaštvu BiH.

(Kliker.info-BNTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku