hamburger-icon

Kliker.info

Stephen Hawking : Čovječanstvo ne može opstati !?

Stephen Hawking : Čovječanstvo ne može opstati !?

27 Aprila
16:17 2015

Stephen HawkingPoznati naučnik Stephen Hawking pojavio se na prvom predavanju o nauci u Sidnejskoj kući opere i to u vidu 3D holograma.On je publici govorio o svom životu, proučavanju kosmologije, ali i napravio nekoliko šaljivih osvrta na aktuelna dešavanja, poput odlaska jednog od članova benda One Direction, piše Guardian.On je na pitanje jedne tinejdžerke o tome šta misli o odlasku Zaina Malika iz popularnog benda rekao da je “konačno dobio pitanje o važnim stvarima”.

“Savjetujem svim mladim djevojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju teoretske fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma. U tom slučaju ne bi bilo nemoguće da negdje van našeg kosmosa postoji onaj u kom je Zain i dalje u One Direction”, rekao je Hawking.

On je bio manje predusretljiv kada je riječ o pitanjima vezanim za religiju. Na jedno od pitanja o tome da li smatra da postoji “natprirodno” božansko biće, koje je stvorilo svemir, odgovorio je kratko “ne”. “Šta je Bog radio prije nego što je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju to pitanje”, našalio se on. Hawking  je ponovio svoja predviđanja da čovječanstvo ne može opstati u narednih 1.000 godina na Zemlji. Inače uz pomoć dvije kamere i Cisco Telepresence tehnologije Hawking  iz svoje kuće u Cambridgeu  mogao da se vidi kao hologram, ne samo u Sidneju, nego i u San Hoseu u isto vrijeme.

Predavanje je okončao citirajući kapetana Kirka iz “Zvijezdanih staza”: “Teleportuj me, Skoti”.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku