hamburger-icon

Kliker.info

Šta ko ima: Imovina kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (Video)

Šta ko ima: Imovina kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (Video)

31 Avgusta
14:41 2014

kandidati111FTV je objavila prilog o imovini koju su Centralnoj izbornoj komisiji BiH pred oktobarske izbore prijavili kandidati za članove Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ovo je prvi dio

Mirsad Kebo, nezavisni kandidat

U trku za predsjedničku fotelju krenuo je i aktualni potpredjednik Federacije Mirsad Kebo, koji je prošle godine zaradio 44.400 maraka. Kebo posjeduje stan u Sarajevu vrijedan 300 hiljada maraka, koji dijeli sa suprugom Dinom, vikenicu u Istočnom Sarajevu vrijednu 110 hiljada maraka, te automobil Ford Fijestu procijenjene vrijednosti od 4 hiljade maraka. Njegova supruga Dina, prošle je godine zaradila 15 hiljada i 600 maraka. Ukupnu vrijednost svoje imovine, koju je prijavio Centralnoj izbornoj komisiji, Kebo je procijenio na 264 hiljade maraka.

Bakir Hadžiomerović, SDP

Novinar, pjevač, političar. Bakir Hadžiomerović, SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva BiH, prošle je godine zaradio 24 hiljade maraka. Od imovine koju je prijavio Hadžiomerović posjeduje dvoetažni stan u Sarajevu, koji dijeli sa suprugom Lejlom, te Škodu fabiju. Supruga Lejla prošle je godine zaradila 25 hiljada maraka, a ima i ušteđenih 6 hiljada. Porodica Hadžiomerović ima i kredit u visini od 100 hiljada maraka. Vrijednost svoje imovine Bakir Hadžiomerović nije naveo.

Mustafa Cerić, nezavisni kandidat

Prošlogodišnji prihodi bivšeg reisa i aktualnog nezavisnog kandidata Mustafe Cerića, iznosili su 116.200 maraka. Cerić posjeduju kuću vrijednu 750 hiljada maraka, koju dijeli sa suprugom Azrom, dva voćnjaka vrijedna 8 hiljada maraka, te automobil od hiljadu maraka. Za honorarni rad u Jordanu, Cerić je prošle godine naplatio 60 hiljada maraka, a posjeduje i kuću u Visokom koju dijeli sa bratom. Na računu ima hiljadu, te kreditno zaduženje od 5 i pol hiljada maraka. Njegova supruga posjeduje i tri duluma zemlje na Bjelašnici vrijedna 15 hiljada maraka. Kako je navedeno u imovinskom kartonu, sin Kemal uz godišnju platu od 12 hiljada maraka , posjeduje i stan u Austriji vrijedan 150 hiljada maraka. Mustafa Cerić svoju je imovinu procijenio na ukupno 760 hiljada maraka.

Emir Suljagić, DF-Željko Komšić

Povratnik i kandidat Emir Suljagić je prošle godine zaradio 24,100 maraka. Sve prihode ostvario je navodnim volontiranjem u koaliciji Prvi mart. Posjeduje kuće od 140 metara kvadratnih vrijedne 70 hiljada maraka, 60 duluma zemljišta u od vrijednosti 100 hiljada maraka, te automobil od 14 hiljada maraka. Svoju je imovinu Suljagić ukupno procijenio na 184 hiljade maraka.

Anto Popović, DF-Željko Komšić

Penzioner Anto Popović, kandidat demokratkse fronte za hrvatskog člana predsjedništva BiH, najsiromašniji je kandidat za člana predsjedništva BiH. Njegovi mjesečni prihodi su 621 marka. Od imovine posjeduje stan vrijedan 100 hiljada maraka, te automobil od 10 hiljada maraka. Ukupna prijavljena vrijednost njegove imovine je 110 hiljada maraka.

Sefer Halilović, BPS

Sefer Halilović godišnje zaradi 30 hiljada maraka. Posjeduje stan vrijedan 120 hiljada maraka, kuću u izgradnji vrijednu 200 hiljada maraka, te dva duluma zemlje vrijedna 30 hiljada maraka. Halilović ima i kreditno zaduženje od 9 hiljada maraka. Svoju imovinu procjenjuje na ukupno 350 hiljada maraka. (Kliker.info-BP)

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - STIŽE
    puka 59 - STIŽE 31 Avgusta, 17:28

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA KOALICIJE ZAJEDNO ZA PROMIJENE PRIŽELJKUJU EMIRA I DA OSTAVI SVOJIM PROTIV KANDIDATIMA 60 DULUMA ZEMLJE .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku