hamburger-icon

Kliker.info

Srednjoškolci nastavljaju borbu protiv podjela u Jajcu : “Mi nismo zatrovani nacionalizmom na kojem počiva ova država i gdje se dijeli sve na tri “

Srednjoškolci nastavljaju borbu protiv podjela u Jajcu : “Mi nismo zatrovani nacionalizmom na kojem počiva ova država i gdje se dijeli sve na tri “

13 Jula
15:22 2016

jajce77Vijeće učenika srednjih škola u Jajcu ogorčeni su odlukom zastupnika u Skupštini SBK-a o osnivanju nove i podijeljenje srednje škole u tom gradu koje je, kako ističu nepotrebna, u kojem se suživot gradi godinama bez i jednog incidenta na etničkoj ili vjerskoj pripadnosti što se može dokazati i kroz izvještaje Policijske uprave “Jajce”.

Dodaju da se jajački nacionalistički krug se pribojava tog zajedništva i ljubavi koja vlada među srednjoškolcima koja političkim poslušnicima Jajca na dugoročnom planu ne donosi glasove, te su zato i donijeli sramnu pomalo i dogovorenu odluku “Vraćanje u okvire zakona kako navodi ministrica Čerkez nije ništa drugo nego vraćanje u torove 90-ih godina, gdje nacionalističke stranke najradije i vide stanovnike ove zemlje kako bi mi mogli lakše manipulisati našim životima.

Ova odluka neće ništa bolje pridonijeti, nećemo postati bolji ljudi, jedinu korist će imati politički poslušnici koji će dobiti radna mjesta ili će po običaju uvoziti radnu snagu iz drugih gradova, dok naši sugrađani koji su završili fakultete i dalje će biti na listama Zavoda za zapošljavanje”, navodi se u saopštenju Vijeća učenika.

Ovakvo mišljenje, tvrde oni, dijeli veliki broj srednjoškolaca, ali samo rijetki će izaći u javnost, isto tako i roditelji, te da je Jajce kroz historiju ili povijest ili istoriju bio grad svih ljudi dobre volje.

“Mi nismo zatrovani nacionalizmom na kojem počiva ova država i gdje se dijeli sve na tri. Dok se ljudska svijest ne promijeni neće biti bolje na ovim prostorima, a našoj djeci neće biti potreban ni jedan od tri jezika jer i onako idu na kurseve njemačkog kako bi pobjegli od bolesnog društva. Ako se nastavi ovakav trend, naš grad i država će biti bez stanovnika. Možda je i želja vlasti jer mogli biti lakše manipulisati sa manje svjesnim stanovništvom.Građani služe samo kao politički aparat da se dobiju glasovi kako bi njima obezbijedili egzistenciju”, poručuju srednjoškolci.

Kažu da nastavljaju borbu i dodaju da su političari pronašl modul i rješenja za mnoge problema, pa zašto ne bi i za ovaj. “Vijeće učenika nastavlja sa radom i svojom borbom do daljnjeg, dok se ne promijeni odluka nacionalstičkih vladara narodnih torova”, zaključuje se u saopštenju.

(Kliker.info-Jajce online)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku