hamburger-icon

Kliker.info

Središnji odbor njemačkih muslimana : Napadi na muslimane postali svakodnevnica !

Središnji odbor njemačkih muslimana : Napadi na muslimane postali svakodnevnica !

24 Januara
16:13 2015

Pegidager4U Njemačkoj je u porastu nasilje usmjereno protiv muslimana i njihovih svetišta, izjavio je Aiman Mazyek, predsjednik Središnjeg odbora njemačkih muslimana za tjednik Focus u subotu.”Napadi na muslimane, često na žene s pokrivalom za glavu, vandalizam na džamijama i nasilje protiv imama postali su svakodnevna pojava, rekao je Mazyek.

Prema njegovim riječima, napadi na džamije u Njemačkoj događaju se svakog tjedna. Za porast nasilja protiv muslimana Mazyek krivi protuislamski pokret Pegidu.”Pegida je kod mnogih ljudi neizravno prouzročila smanjenje otpora diskriminaciji i napadima na muslimane”, rekao je.

Pegida (Domoljubni Europljani protiv islamizacije Zapada) tvrdi da se protivi islamističkom nasilju ali također poručuje kako nije protiv stranaca niti protiv muslimana koji se žele integrirati. Pegida svakog tjedna organizira prosvjede u Dresdenu na istoku zemlje, u kojima sudjeluje do 25.000 ljudi.

Prema Mazyekovim riječima, Središnji odbor njemačkih muslimana nije u stanju izići na kraj s količinom posla koja je potrebna kako bi se spriječila radikalizacija mladih njemačkih muslimana.”Potrebna nam je veća potpora društva i političara. Primjerice, imami moraju biti bolje obrazovani, tako da znaju postupati s radikalima i da mogu rano prepoznati znakove radikaliziranja”, rekao je. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Jedan komentar

  1. nema
    nema 29 Oktobra, 20:42

    Kad se dođe u stranu zemlju koja ti pruža posao i život, onda ne treba zahtijevati stvari kao da si kod kuće.Vjera je privatna stvar i molit se može i kod kuće. Džamije ne pripadaju zapadu već istoku. Ako se nekome ne dopada živjeti u Njenačkoj, lako može otići i kući.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku