hamburger-icon

Kliker.info

SREBRENIK: Roditelji u strahu od neznanaca iz kombija koji presreću djevojčice

SREBRENIK: Roditelji u strahu od neznanaca iz kombija koji presreću djevojčice

15 Oktobra
05:28 2006

Kako nezvanično saznaje "Dnevni avaz", pokušaji otmice djevojčica dogodili su se u gradskom centru Srebrenika, Kiseljaku i Seoni, ali se samo Admir Dorić iz Seone, otac jedne od napadnutih djevojčica, odvažio obavijestiti policiju i o tome javno progovoriti.
Posljednji pokušaj otmice, prema Dorićevim riječima, dogodio se u četvrtak u prvi sumrak na lokalnom putu u Seoni kada je njegova kćerka Lejla (9) sa svojom drugaricom Belmom (14) pošla da donese mlijeko od komšinice čija je kuća udaljena nekoliko stotina metara.
– Tek što su izašle na glavnu cestu, primijetile su produženi kombi svijetle boje, marke "iveko" ili "fijat", nepoznatih registarskih oznaka, a u kojem su sjedila dva muškarca u dobi od 37 do 40 godina. Jedan od njih pozvao ih je da priđu kako bi im navodno dao slatkiše, a kada su preplašene djevojčice, poučene ranijim pričama o pokušajima napada, počele bježati, jedan od mušakaraca pokušao je izaći iz kombija kako bi ih uhvatio – ističe Dorić.
Srećom, u blizini su se nalazili radnici jedne građevinske firme, koji su te večeri do kasnih sati radili na rekonstrukciji lokalnog puta, prema kojima su djevojčice potrčale i pokušale potražiti spas.
Nakon što su radnici pošli prema njima, ali i nekoliko komšija koji su čuli viku preplašenih djevojčica, nepoznati muškarci pod okriljem mraka su pobjegli u nepoznatom pravcu. Obje djevojčice, ističe Dorić, još se nisu povratile od šoka, tako da će im dugo trebati da zaborave sve ono što im se dogodilo i da se ponovo odvaže same izaći na cestu. Uviđaj su obavili srebrenički policajci.

(Dnevni avaz)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku