hamburger-icon

Kliker.info

SRAMNO: Mirza Teletović napustio reprezentaciju BiH

SRAMNO: Mirza Teletović napustio reprezentaciju BiH

11 Septembra
22:36 2006

Novinari "Dnevnog avaz" jučer su stupili u kontakt sa Teletovićem, koji nam je rekao da je glavni razlog njegovom nezadovoljstvu činjenica da je u posljednja dva meča igrao ukupno tri minute.

– Krivo mi je, bio sam bolestan, ali sada sam bio potpuno sposoban za igru. Međutim, nakon što sam protiv Izraela na parketu proveo tačno 18 sekundi, ne vidim svrhu da i dalje budem u timu. Kada je već tako, zamolio sam da me puste. Ako bude potrebno, ja ću se odmah vratiti u reprezentaciju, ne želim da mi bilo ko prijeti suspenzijom – izjavio je Teletović.
To je bilo objašnjenje 20-godišnjeg košarkaša, koji je, eto, napravio presedan i u jeku kvalifikacionog ciklusa napustio reprezentaciju.
Njegov potez ne izgleda nimalo lijepo, naročito ne ako se u obzir uzmu riječi selektora Nenada Markovića da Teletović nije dobio dozvolu stručnog štaba za odlazak – Prema Mirzi smo bili vrlo korektni i pustili smo ga tokom priprema da nekoliko dana trenira sa svojim novim klubom Tau Ceramicom. Što se tiče njegovog odlaska, on je pred svim igračima u svlačionici rekao da se više ne osjeća dijelom ovog tima. Jasno je iskazao svoje nezadovoljstvo.
Biti član reprezentacije mora biti čast, a ne ventil za hirove. Ne namjeravam nikoga lomiti i siliti da igra – bio je jedini komentar selektora Markovića.
Reprezentacija je trenutno sa 11 košarkaša, ali postoji mogućnost da se u tim uoči posljednja dva kvalifikaciona susreta vrati Edin Bavčić.

(Dnevni avaz)

Moguća suspenzija


Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Nihad Imamović kaže da o "slučaju Teletović" očekuje izvještaj generalnog sekretara Huseina Đelilovića i stručnog štaba reprezentacije.
– Ako bude elemenata, insistirat ću da se pokrene disciplinski postupak i suspenzija igrača. Ne isključujem da je bilo pritiska njegovog kluba, koji je već nakon utakmice u Makedoniji tražio da pustimo Teletovića. Međutim, to sam kategorički odbio. Na šta bi ličilo da tokom kvalifikacija puštamo igrače iz reprezentacije – izjavio je Imamović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku