hamburger-icon

Kliker.info

Spriječen pokušaj spaljivanja : Polila se benzinom ispred zgrade Vlade Federacije u Sarajevu

Spriječen pokušaj spaljivanja : Polila se benzinom ispred zgrade Vlade Federacije u Sarajevu

20 Maja
15:18 2016

halilbenzin3Medžiba Halilović iz Zenice, zbog neimaštine i neuslovnog mjesta stanovanja, polila se benzinom ispred zgrade Vlade Federacije BiH.Srećom, brzom reakcijom pripadnika policije, spriječen je tragičan ishod.

Halilovićeva od ponedjeljka protestvuje pred zgradom Vlade FBiH, a juče je počela i štrajk glađu. Kaže da je samohrana majka troje djece i da već osam godina živi u socijalnom stanu koji je izuzetno neuslovan za život.

– Prijete mi stalnom deložacijom jer taj stan trebam plaćati 40 KM, a moja mjesečna primanja su 130 KM – rekla je Halilovićeva prije nego što se pokušala zapaliti.

Dodala je da je jedna od nasljednica porodične kuće koja je stradala u poplavama, te da je to mjesto proglašeno crnom zonom na kojem se više ništa ne može ni praviti.

– Tražim da mi daju ili kupe stan koji je uslovan za život. Boli me nepravda jer od ponedjeljka, od kada sam ovdje, svi samo prolaze i okreću glavu – rekla je Halilovićeva.

Nakon polijevanja benzinom i intervencije policije, Halilovićeva je otišla na razgovor sa savjetnikom premijera Federacije BiH.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku