hamburger-icon

Kliker.info

Spektakularni koncert “Leb i sol” u Banjaluci

Spektakularni koncert “Leb i sol” u Banjaluci

26 Novembra
12:56 2006

"Danas je zaista vrijeme stalo, u muzičkom smislu, naravno, godine se vide… Kada smo uradili prvu probu, stali jedan kraj drugog, shvatili smo da sviramo sada kao da se nismo vidjeli deset dana, a ne dest godina. Na prvoj probi smo znali da će ovo biti nezaboravna turneja", rekao je Stefanovski u petak, uoči koncerta.Koncert u Banjaluci je šesti koncert na turneji, i kao i svi prethodni, bio je unaprijed rasprodat. Grupa "Leb i sol" je otvorila svirku instrumentalnom numerom "Aber dojde donke", a potom je uslijedio sat vremena instrumentala koji je publiku hipnotisao i misli odnio na neka druga posebna mjesta. Sve do "Jovano Jovanke" daske u dvorani "Borik" su bile prilično čitave, a onda je uslijedilo ludilo: "Mamurni ljudi", "Kao kakao", "Čukni vo drvo". Kada je došao red na "Uči me majko,

karaj me" Stefanovski je zamolio publiku da upale mobilne telefone i naprave "kosmičku atmosferu", koja je zaista i uslijedila. Koncert je okončan sa tri bisa, prvi put novom pjesmom "Raspukala Šar-planina", koja se mjesec dana prije koncerta vrtila na svim domaćim radio-stanicama, zatim popularnom veselom pjesmom "

Skopje ", a trećim bisom su "Leb i sol" morali smiriti Banjalučane ponovnom izvedbom "Uči me majko,

karaj me". U svakom slučaju, Banjaluka je u petak veče bila svjedokom zašto je "Leb i sol" najcjenjeniji bend ex-YU, a na šta su mnogi zaboravili u posljednjih deset godina koliko ovaj bend nije funkcionisao.

 

 

 

(Nezavisne novine)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku