hamburger-icon

Kliker.info

Spektakularna akcija sarajevske policije : Uhapšeno osam osumnjičenih za razbojništva i paljenja automobila !

Spektakularna akcija sarajevske policije : Uhapšeno osam osumnjičenih za razbojništva i paljenja automobila !

03 Februara
18:02 2015

piromani003

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su, po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, lišili slobode osam osoba koje su identificirane kao organizirana grupa koja je u više kantona vršila razbojništva.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je danas na pres-konferenciji da su uhapšeni P.E. (1987. Kakanj, nastanjen u Sarajevu, A.B. (1993. Zenica, gdje je i nastanjen, S.E. (1990. Zenica, nastanjen u Sarajevu), S.S. (1965. Kakanj, nastanjen u Sarajevu), S.A. (1992. Zenica, nastanjen u Sarajevu), T.E. (1994. SR Njemačka, nastanjen u Visokom, J.A. (1973. Sarajevo, gdje je i nastanjen) i A.I. (1984. Sarajevo, gdje je i nastanjen).

Dodao je da su hapšenjima prethodile dvomjesečne operativno-taktičke radnje kojima je identificirana organizovana grupa osoba koja je, po prikupljenim saznanjima, na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo najvjerovatnije izvršila više krivičnih djela razbojništava.

Nefić je rekao da su policijski službenici, u toku kriminalističke obrade i u prisustvu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i branitelja uhapšenih osoba, zadokumentovali i potkrijepili dokazima izvršenje 15 krivičnih djela teških oblika razbojništava na području Kantona Sarajevo, a na području općine Ilidža krivična djela paljevine dva motornih vozila koje su vršili neposredno prije izvršenja krivičnih djela razbojništava u “BH Pošti”, u naselju Tarčin i poslovni objekat u naselju Rakovica.

Istakao je da su izvršioci koristili vatreno oružje i kape tzv. “fantomke”, te ispoljavali brutalnost i beskrupuloznost, što je vrlo često osim materijalne štete za posljedicu imalo i nanošenje povreda oštećenim osobama.

Na osnovu usmenih naredbi sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu, a uz saglasnosti postupajućeg tužioca, izvršen je pretres objekata na šest lokaliteta i tom prilikom su pronađeni i izuzeti jedan puškomitraljez bez nožica, jedna automatska puška, dva pištolja, dva putnička vozila, više mobilnih telefona i SIM kartica, tri tablet uređaja, manja količina zlatnog nakita, pet kapa tzv. “fantomki”, veći broj srećki “Lutrije BiH”, garderoba i obuća korištena prilikom vršenja krivičnih djela, određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i određena suma novca.

Nefić je naglasio da je više uhapšenih u potpunosti priznalo direktno učešće u vršenju krivičnih djela, a u rad su se uključili i policijski službenici Zničko-dobojskog, Tuzlanskog i Srednjebosanskog kantona, koji su do sada zadokumentovali ukupno 17 krivičnih djela.

Također, rasvijetljeno je ukupno 20 krivičnih djela krađe stoke koja su u ranijem periodu izvršena na području općina Ilijaš, Vogošća, Ilidža i Hadžići, a s čijim izvršenjem se mogu dovesti u vezu pomenute osobe. Šest uhapšenih: P.E., A.B., S.E. S.S., S.A. i T.E., danas će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku