hamburger-icon

Kliker.info

Spektakl u Diviču : Asovi BiH oduševili Podrinjce

Spektakl u Diviču : Asovi BiH oduševili Podrinjce

03 Juna
04:52 2009

Podrinje to nije zapamtilo. Oko 5.000 geldalaca, po kiši koja je cijeli dan padala, došlo je pozdraviti asove bh. fudbala i uživalo je u majistorijama, atraktivnim potezima, golovima Džeke, Salihovića, Pjanića, Muratovića, Rahimića, A. Spahića…..Domaćin, Mladost iz Diviča, član općinske lige RS-a, danima je pripremao ovu utakmicu i besprijekorno organizovao spektakl o kojem će generacije pričati.

Rezultat je bio u drugom planu, premda treba kao posebnu zanimljivost izdvojiti nastup Edina Džeke koji je igrao u obje ekipe. Aplauz zaslužuju i domaći igrači predvoðeni kapitenom, ali i predsjednikom Kenanom Kapidžićem. Za ekipu asova osim bh. reprezentativaca nastupili su još bokser Salko Zildžić, te pjevači Enes  Begović, Asim Bajrić….

Na početku utakmice je upriličena mala svečanost kada je Sulejman Sinanović u ime otvorene zabavne škole fudbala, domaćinu poklonio pet lopti, a aplauz publike zaslužio je i radio reporter Rešad Mamela svojim specifičnim načinom komentarisanja utakmice. Na kraju je završilo 6:5 za «gostujući tim», jer su domaæini imali milosti i nisu previše kirisali na gol bh. asova. Utakmicu je pratio neuobičajeno veliki broj novinara. Skoro sve medijske kuće su poslale svoje ekipe na mjesto održavanja ovoga spektakla.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku