hamburger-icon

Kliker.info

Solidarnost sa žrtvama genocida : Angelina Jolie na majicu stavila Cvijet Srebrenice

Solidarnost sa žrtvama genocida : Angelina Jolie na majicu stavila Cvijet Srebrenice

06 Jula
14:18 2015

cvijet5Angelina Jolie i Brad Pitt su snimljeni na aerodromu u Los Angelesu sa svojih šestero djece po povratku iz Londona.Četrdesetogodišnja glumica i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje je držala za ruku svoju kćerku Vivienne, dok je 51-godišnji glumac bio uz drugu kćerku Zaharu.
Angelina Jolie uvijek privlači pažnju gdje god da se pojavi, pa je tako bilo i ove nedjelje na aerodromu. Svaki put se piše i komentariše i o njenoj odijevnoj kombinaciji, a ovaj put se komentarisalo i o Cvijetu Srebrenice koji je glumica imala na majici.

Cvijet „Sjećanje“ je simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi, simbol borbe za ljudska prava, slobodu, simbol nevinosti i nade. Cvijet Srebrenice je umjetničko djelo čija simbolika čuva od zaborava najužasniji genocid počinjen od Drugog svjetskog rata, genocid u Srebrenici.

Angelina Jolie, inače veliki borac za ljudska prava, prošle godine je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, a fotografije njenog uplakanog lica obišle su svijet. Glumica je na ovaj način pokazala svoju humanost i prijateljstvo prema BiH.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku