hamburger-icon

Kliker.info

Šokantni skandal : Specijalci MUP-a RS pomogli silovateljima, koji su drogirali pa brutalno silovali djevojku!

Šokantni skandal : Specijalci MUP-a RS pomogli silovateljima, koji su drogirali pa brutalno silovali djevojku!

29 Juna
04:03 2013

Bojan Marić i Dragoslav Bošković, pripadnici Specijalne policije MUP-a RS, uhapšeni su nakon pomaganja dvojici silovatelja koji su u noćnom klubu "Crush" u Gradišci prvo drogirali, a zatim i silovali djevojku koja je radila kao hostesa.Kao direktni izvršioci silovanja nesretne djevojke iz Gradiške označeni su Izet Hasanović i Hajrudin Barjaktarević.Hasanović je priznao zločin i određen mu je jednomjesečni pritvor, a Barjaktarević je pobjegao u Dansku, te će za njim biti raspisana međunarodna potjernica.Da čitav slučaj bude još tragičniji, Okruľno tuľilaštvo Banjaluka nakon saslušanja nije ni zatraľilo određivanje pritvora dvojici specijalaca MUP-a RS, pa su oni pušteni da se brane sa slobode.Jedina pravda koja je za sada stigla Marića i Boškovića je ona da su suspendovani i da je upućen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka.

U akciji koja je šokirala MUP RS uhapšen je i Srđan Čolić, vlasnik noćnog kluba "Crush", u kojem se dogodilo silovanje, ali je i on nakon saslušanja pušten na slobodu.Šokantan slučaj CJB Banjaluka prijavila je oštećena 12. juna ove godine, nakon čega se dobro skriveno klupko počelo odmotavati.Utvrđeno je da je djevojka, koja je radila kao hostesa, brutalno silovana u noćnom klubu "Crush" 7. juna ove godine.Djevojka je inspektorima ispričala da je u jutarnjim časovima bila u društvu Hasanovića i Barjaktarevića, te da je u jednom trenutku osjetila kako gubi svijest. Prisjetila se da je u gotovo bespomoćnom stanju odvedena u pomoćnu prostoriju noćnog kluba, gdje joj je nepoznati muškarac pokušao skinuti donji veš. U početku se branila, ali je onda totalno izgubila svijest.Nakon buđenja specijalni policajac Bošković odvezao ju je kući, kao da se ništa nije dogodilo.Za nesretnu i povrijeđenu djevojku uslijedili su dani agonije, jer joj je tada Bojan Marić prijetio da ne smije prijaviti ništa policiji. Djevojka je ipak prikupila dovoljno hrabrosti i odlučila policiji ispričati sve što se dogodilo.

Izvor "Nezavisnih" blizak MUP RS objasnio je da su Marić i Bošković poznati po tome što u Gradišci angaľuju hostese za razne promocije po noćnim klubovima."Oni su angaľovali hostese, ugovarali lokale u kojima su djevojke radile na promocijama, te se brinuli o njihovoj bezbjednosti", objasnio je izvor "Nezavisnih". Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, uz navođenje inicijala osumnjičenih, potvrdila je da su Marić i Bošković suspendovani, te da je podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka.Protiv Marića i Boškovića, kao i vlasnika noćnog kluba Srđana Čolića, podnesen je izvještaj zbog pomaganja izvršiocima nakon krivičnog djela silovanja.Bošković je tako odgovoran jer je, umjesto da povrijeđenu djevojku nakon silovanja odveze u bolnicu i prijavi slučaj policiji, to zataškao.Marić je, sa druge strane, svoju "ulogu" odradio prijeteći djevojci da ne prijavljuje ništa policiji i takođe zataškavajući slučaj.Zbog pomaganja silovateljima odgovaraće i vlasnik kluba "Crush" Srđan Čolić.Silovatelji Hasanović i Barjaktarević izvještajem koji je podnesen Okruľnom tuľilaštvu Banjaluka označeni su kao direktni izvršioci monstruoznog krivičnog djela.

MUP RS osudio sramno ponašanje         Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, izjavila je juče da MUP RS osuđuje sramno ponašanje dvojice pripadnika Specijalne policije."Oni su ukaljali ugled institucije i svih časnih pripadnika MUP-a RS. Oni ovim činom nisu prekršili samo zakonske, već i profesionalne i etičke kodekse", rekla je Šoja.MUP RS ujedno je pozvao sve građane da prijave svako nezakonito i neprofesionalno ponašanje policijskih sluľbenika, bilo putem telefona 122 ili direktno u nadleľnu policijsku stanicu. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku