hamburger-icon

Kliker.info

Šokantni izvještaj Vijeća Evrope : Kosovski premijer Thaçi je šef mafije koja se bavi švercom oružja, droge i ljudskih organa!

Šokantni izvještaj Vijeća Evrope : Kosovski premijer Thaçi je šef mafije koja se bavi švercom oružja, droge i ljudskih organa!

14 Decembra
21:31 2010

Kosovski premijer Hashim Thaçi vođa je albanske organizacije “s elementima mafije” koja je odgovorna za krijumčarenje oružja, narkotika i ljudskih organa kroz istočnu Europu, tvrdi se u izvještaju  Vijeća Europe o organiziranom kriminalu.Thaçi je, tvrdi izvještaj , boss mreže koja se s tim aktivnostima počela baviti nakon rata na Kosovu, a neki od njegovih najbližih suradnika već su bili optuživani da su tajno prebacivali srpske zarobljenike u Albaniju, gdje su ubijani kako bi im se izvadili bubrezi i ostali organi.

Iza ovog izvještaja  Vijeća Europe, čiji su detalji danas objavljeni na stranici Guardiana , stoji istražitelj Dick Marty, a izvještaj  će biti prezentiran diplomatima svih 47 članica Vijeća. Marty tvrdi da Thaçijeve veze s organiziranim kriminalom traju već više od deset godina, a dominacija njegove “Dreničke skupine” unutar Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) omogućila mu je nadzirati “većinu kriminalnih aktivnosti” u koje su bili uključeni Kosovari.Izvještaj  se temelji i na obavještajnim izvješćima FBI-a i drugih sigurnosnih agencija, a Thaçi je imenovan i kao čovjek koji već jedno desetljeće “nasilno nadzire” biznis krijumčarenja heroina u tom dijelu Europe.Šokantni izvještaj objavljen je samo par dana nakon pobjede Thaçijeve Demokratske stranke Kosova na parlamentarnim izborima.  (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku