hamburger-icon

Kliker.info

Šokantne snimke iz Chicaga : Policija ubila još jednog nenaoružanog Afroamerikanca (VIDEO)

Šokantne snimke iz Chicaga : Policija ubila još jednog nenaoružanog Afroamerikanca (VIDEO)

06 Augusta
16:42 2016

egzekucija1Policija iz Chicaga  objavila je snimak akcije u kojoj je ubijen Afroamerikanac  Paul O'Neal . Snimak su mnogi opisali “šokantnim“.O’Neal je ubijen u policijskoj akciji 28. jula, a policija je odlučila da objavi snimak zbog mnogih kritika s obzirom na to da je Afroamerikanac bio nenaoružan.

Policijska potera je započela nakon što je O’Neal slupao automobil za koji je ranije javljeno da je ukraden, a čikaški zvaničnici objavili su snimke sa kamera koji su nosili svi od četvoro policajaca uključenih u akciju. Nakon što je slupao automobil, osamnaestogodišnji O’Neal  trči ka kućama dok je za njim išla policija. Na snimcima nije zabilježeno tačno koji od policajaca je pucao, već se samo vidi kako O’Neal  leži krvav na zemlji.

Doktori su kasnije potvrdili da je O’Neal  upucan u leđa, što se može videti na snimku nakon što su policajci zadražili da ispruži ruke kako bi mu stavili lisice.

“Pucali su i na nas, je l tako?“, čuje se da je upitao jedan od policajaca iako O’Neal nije imao oružje.

“Pucao sam u auto nakon što te je umalo udario“, naveo je drugi.

Porodični advokat Pola O’Neala  Michael Oppenheimer nazvao je slučaj “egzekucijom“.

“Ovo je jedna od najstrašnijih stvari koje sam ikada video, a da nije u pitanju film. Ovi policajci su odlučili da glume sudije, porotu i ubice. To je strašno, to je tragično, preuzeli su uličnu pravdu u svoje ruke, stvar koju oni treba da spreče. Ono što ja vidim je hladnokrvno ubistvo“, rekao je hael Oppenheimer.

Majka ubijenog, Tanisha Gibson podnijela je prijavu protiv čikaške policije.

Jedan od aktivista, koji je imao priliku da pogleda snimke i pre nego što su postali dostupni široj javnosti, naveo je da se vidi kako policajci gaze O’Neala ,  kao i da se kasnije čuje razgovor o tome da se isključe kamere prikačene za uniformu.

U Chicagu  su prošlog novembra buknuli protesti nakon što je objavljen snimak iz 2014. godine kada je policija upucala još jednog crnog tinejdžera Laquana  McDonalda . Policajac koji je ispalio 16 hitaca u McDonalda je optužen za ubistvo.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku