hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna cifra : Od 1995. do danas ubilo se više od 5.000 boraca!

Šokantna cifra : Od 1995. do danas ubilo se više od 5.000 boraca!

07 Jula
06:46 2014

BRANIOCI12Od završetka agresije do danas, zbog nebrige vlasti, neimaštine, nezaposlenosti sebi je život oduzelo više od 5.000 boraca Armije RBiH! Posljednji primjer je Rasim Pušćulović, koji je za sebe svezao kamen i bacio se u rijeku Fojnicu. Nije se mogao nositi s nepravdom.

Šokantna cifra

Koga je briga što se borci ubijaju? Cijeli rat bio sam u Armiji. Samohrani sam otac i država mi nikada ništa nije dala. Moje me dijete hrani, umjesto ja njemu da sve obezbijedim. Neka je sramota političare koji su zasjeli u fotelje zahvaljujući nama. Svi znamo da su to kukavice koje bi sutra ostavile svoju zemlju kada bi se zapucalo – ispričao nam je ogorčeno borac Sulejman iz Sarajeva.

Ismet Harbinja, predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika FBiH, naglašava da političari vode brigu samo o svojim interesima.Od završetka rata do danas ubilo se oko 5.000 boraca Armije Republike BiH. Taj broj čak je i veći, što vlasti kriju od javnosti. Dosta boraca došlo je u situaciju da ih djeca hrane, a borili su se za ovu državu. I ta ista država ih sada još više gura u ponor – govori Harbinja.

Ništa dobro

Drago Grbavac, predsjednik Udruge zaboravljenih branilaca/branitelja BiH, ogorčen je zbog odnosa države i društva prema borcima.Nikada se ne zna koji će od nas dići ruku na sebe, a za to krivimo samo vlast. Šta da očekujete od borca koji nema posla, ili mirovinu koju zaslužuje, a koji iz dana u dan životari sa svojom porodicom, nema kruha? Sigurno ništa dobro, dok političari uživaju – ističe Grbavac. B (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku