hamburger-icon

Kliker.info

Šokantan snimak : Policajac puca nenaoružanom čovjeku u leđa i ubija ga (Video)

Šokantan snimak : Policajac puca nenaoružanom čovjeku u leđa i ubija ga (Video)

08 Aprila
15:50 2015

sleger2Policajac Michael Slager (33) upucao je Waltera Scotta (50), veterena američke Obalske straže u mjestu North Charleston u Južnoj Carolini, a sve se dogodilo nakon što je policajac zaustavio muškarca zbog polomljenog štop svjetla.  Slager je nakon ubistva uhapšen i optužen za ubistvo. On je branio svoj postupak pravdajući se da je postupao u skladu s procedurom, dodajući da se “osjećao ugroženim” Scottovim ponašanjem.
Ovaj slučaj desio se usred velikog porasta nezadovoljstva američke javnosti zbog porasta nasilnog ponašanja američke policije prema Afroamerikancima.

– Ovo je policajac koji je mislio da može da se izvuče s tim da prosto upuca nekog na takav način, u leđa –  rekao je ogorčeni predstavnik porodice Waltera Scotta.

Slager je tvrdio da je Scott počeo da trči kada mu je prišao, nakon čega je pokušao da ga omami tejzerom (električni omamljivač). Sleger tvrdi da je Scott uspio da mu izbije tejzer, nakon čega je bio primoran da potegne i pištolj.  Na snimku se vidi kako Scott bježi, nakon čega policajac otvar vatru i pogađa ga. Kada je došla hitna pomoć, mogli su samo da konstatuju smrt Waltera Scotta. Gradonačelnik Charlstona objavio je pokretanje optužnice na konferenciji za novinare, na kojoj je rečeno da je pripadnik gradske policije Michael Slager (33) napravio “lošu odluku”, a koja će ga koštati doživotnom robijom i smrtnom presudom.

“Okrivljeni (Slager) je pucao u žrtvu više puta u ledja nakon svađe. Sve ovo se zasniva na video dokazima i istrazi Državnog odjeljenja za sprovodjenje zakona”, navodi se u pročitanom sudskom dokumentu North Caroline, prenosi agencija Reuters.  (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku