hamburger-icon

Kliker.info

Socijalno osviješteni Šveđani : IKEA gradi tvornice u uzbjegličkom kampu u Jordanu , posao će dobiti 200 000 izbjeglica !

Socijalno osviješteni Šveđani : IKEA gradi tvornice u uzbjegličkom kampu u Jordanu , posao će dobiti 200 000 izbjeglica !

19 Aprila
05:30 2017

Švedska kompanija  IKEA ovo ljeto namjerava otvoriti tri proizvodna pogona u izbjegličkom kampu u Jordanu. Dio je to njihova novog programa socijalnog poduzetništva, u sklopu kojeg žele zaposliti najmanje 200.000 ljudi iz najugroženijih grupa, piše deyeen.com.

U novim tvornicama radit će uglavnom izbjeglice iz Sirije, ali i lokalno stanovništvo Jordana, a proizvodit će ručno rađene predmete, uglavnom tepihe, jastuke i prekrivače za krevete.

IKEA je, radeći na ovom projektu, udružila snage s jordanskom kraljicom Ranijom i njezinom organizacijom  Jordan River Foundation .

– Već ovih dana u Jordan šaljemo naše dizajnere koji će našim budućim radnicima pokazati što i kako trebaju proizvoditi. Brojka od 200.000 zaposlenih je naš dugoročni plan. Za ostvarenje će nam možda trebati desetak godina, ali želimo stvoriti bolju budućnost za najranjivije ljude na svim kontinentima – rekao je Jesper Brodin iz švedske kompanije.

Šveđani će novi tvornički pogon izgraditi na sjeveru Jordana, blizu granice sa Sirijom, gdje trenutačno živi oko 1,3 miliona izbjeglica.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku