hamburger-icon

Kliker.info

Snowden gostovao na čuvenom Stanfordu : Iako sam mnogo izgubio, veoma sam zadovoljan !?

Snowden gostovao na čuvenom Stanfordu : Iako sam mnogo izgubio, veoma sam zadovoljan !?

17 Maja
06:25 2015

EdwardS234Iako je Edward Snowden u egzilu u Moskvi, on i dalje radi, i to, kako je rekao, više nego što je radio u američkoj Nacionalnoj bezbjednosnoj agenciji (NSA), čiju je masivnu internet špijunažu razotkrio svijetu u junu 2013.On nije želeo da otkrije na čemu tačno radi, jer “vjeruje u sud prema rezultatima”, piše “Bussines insider ”, ali o čemu god da se radi teže je nego njegov posljednji posao u NSA.

-Činjenica je bila da sam bio nevjerovatno plaćen za veoma malo posla. To se značajno promijenilo. Sada moram da radim mnogo više da obavim istu stvar. Razlika je u tome što, iako sam mnogo izgubio, veoma sam zadovoljan – izjavio je Snowden na konferenciji u Univerzitetu Stenford putem video linka.On je takođe govorio o etici i objavljivanju povjerljivih informacija, kao i životu u Rusiji.

-Uzbunjivače bira slučaj. Ne nominuju oni sami sebe da budu uzbunjivači, jer je to veoma bolno. Bili u pravu ili ne, vaši životi će biti uništeni – istakao je Snowden.

On je istakao da ne vidi se ni kao heroja ni kao izdajicu, već da je prosto neko ko je došao do tačke kada je nešto moralo da se uradi.

-Morati imati veću posvećenost pravdi u odnosu na strah od zakona. Svi mi imamo doze nepravde i nečovječnosti, u našim svakodnevnim životima, koje možemo da prihvatimo ili ignorišemo. Imamo i tačku u kojoj se slamamo i kad je otkrijemo, onda djelamo – zaključio je Snowden.

(Kliker.info-Blic)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku