hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Pukanić: Otac osumnjičenog za atentat Amira Mafalanija ugledni hirurg u Visokom!!!

Slučaj Pukanić: Otac osumnjičenog za atentat Amira Mafalanija ugledni hirurg u Visokom!!!

30 Oktobra
21:49 2008

Amir Mafalani, jedan od osumnjièenih za atentat na suvlasnika "Nacionala" Ivu Pukaniæa, sin je poznatog hirurga Madžida Mafalanija (Majed), porijeklom iz grada Ezraa u Siriji, koji veæ godinama radi u Domu zdravlja u Visokom, otkriva sarajevski "Dnevni avaz".  Ta informacija juèer nam je potvrðena iz više izvora. Ekipa "Avaza" juèer je pronašla i posjetila zgradu u kojoj se nalazi stan porodice Mafalani u naselju Luke u Visokom. No, tamo nismo zatekli nikoga. U razgovoru s komšijama saznali smo da su u Visokom veæ dobro upoznati s tim da je sin poznatog hirurga iz njihovog grada osumnjièen za atentat na Pukaniæa, ali nevoljko su govorili o tome.  – Gledali smo to sinoæ na televiziji. Èim smo èuli ime i prezime, sve smo povezali, sve nam je bilo jasno – kazao nam je jedan komšija, koji nije želio da mu navodimo ime.  Saznali smo da je doktor Mafalani jedno vrijeme živio u Zagrebu, gdje je bio oženjen Brankom. S njom ima dvoje djece, i to sina Amira i kæerku.

– Doktor Mafalani kretao se na relaciji Zagreb – Visoko. Znam da su njegova djeca bila ovdje u zgradi jedno vrijeme nakon rata. Sjeæam se tog malog, bio je malo krupniji, ali Amir veæ dugo nije bilo u gradu – kazao nam je jedan komšija.

Doktor Mafalani razveo se od prve supruge, koja je, navodno, ostala sa djecom živjeti u Zagrebu. On se ponovo oženio u Visokom i izgradio novi život. Komšije su kazale da je rijeè o veoma poštenom èovjeku, ali, ipak, povuèenom. U najtežim trenucima bio je, kažu, uz Visoèane. Kao hirurgu Ratne bolnice Visoko 1993. mu je dodijeljeno najviše ratno priznanje "Zlatni ljiljan". Svi s kojima smo razgovarali u Visokom apsolutno odbacuju bilo kakvu moguænost da je doktor Mafalani na bilo koji naèin povezan sa sluèajem u Zagrebu. Strahuju da bi mediji, posebno iz Hrvatske, mogli zloupotrijebiti ime Mafalani. Medicinske sestre u Domu zdravlja Visoko kazale su nam da su èitale u novinama o ovom sluèaju i da znaju zbog èega smo došli, ali…

– Doktor je kratko bio na poslu, obavio je nešto posla i otišao. Otišao je poslom u Vareš. Svi smo èuli za ovaj sluèaj, ali doktor nije ništa govorio o ovome. Nije bilo nikakvih komentara – kazala je jedna od medicinskih sestara u Domu zdravlja Visoko. (Kliker.info-Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku