hamburger-icon

Kliker.info

SLUČAJ GS: Lagumdžija i Radončić udruženim snagama krenuli na Komšića

SLUČAJ GS: Lagumdžija i Radončić udruženim snagama krenuli na Komšića

06 Avgusta
15:11 2020

Današnji tekst “Dnevnog avaza” pod naslovom: “O Komšićevom interesu odlučuje njegov savjetnik” potvrdio je istinitost pisanja “Slobodne Bosne” o tome da se iza pozadine “slučaja GS”, krije sinhronizirani napad više političkih aktera na lidera DF-a.

Danas se ipak ispostavlja da ti napadi za krajni cilj imaju i napad na institucije države, odnosno napad na Centralnu izbornu komisiju, koja je nakon dugo godina oslobođena od političke kontrole Čovića i Dodika.

Sve je ipak počelo političkim napadom na člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića. Kako smo već ranije pisali, napad je otpočeo Lagumdžijinim, ispostavit će se na kraju, neuspjelim pokušajem da GS putem sada već bivšeg predsjednika te stranke Nihada Čolpe (u “Avazovom” tekstu lažno predstavljen kao aktuelni predsjednik GS-a) udalji od DF-a i time onemogući formiranje građanske lijevo-patriotske koalicije zajedno sa SD-om.

Posljednji ekser u kovčeg Lagumdžijinog plana jučer su zakovali Miro Lazović i Ivo Komšić, koji su stali uz Željka Komšića i spomenutu građansku lijevo-patriotsku koaliciju. 

Integralni dio napada na Komšića činila je “alijansa” kojoj su se, pored Lagumdžije, priključili lider ekstremno desne stranke Narod i pravda Elmedin Konaković i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je putem sebi bliskog člana CiK-a nastojao onemogućiti spomenutu Komšićevu koaliciju da izađe na izbore.  

Potpunu medijsku podršku “alijansi protiv Komšića” i svim akterima tog napada dao je “Dnevni avaz”, o čemu je “Slobodna Bosna”, također, pisala. 

Da je to tako, potvrdio je i današnji tekst “Dnevnog avaza” pod naslovom “O Komšićevom interesu odlučuje njegov savjetnik”, s tim što je napad istih političkih figura proširen s Komšića i GS-a na Centralnu izbornu komisiju.

Lagumdžija je, naime, u današnjem “Avazu” faktički priznao da je bio dio plana razbijanja koalicije DF – GS – Socijaldemokrati te se, zajedno s bivšim predsjednikom GS-a Nihadom Čolpom, ostrvio na Centralnu izbornu komisiju, koja nije popustila pred pritiscima Nermina Nikšića i Dragana Čovića, radi sprečavanja DF-a da izađe na lokalne izbore sa spomenutom koalicijom.

Međutim, potpuno je logično i očekivano da napadi na Centralnu izbornu komisiju dolaze i od Fahrudina Radončića i njegovog lista, jer Radončiću odgovara bivši saziv CiK-a, koji su potpuno kontrolisali njegovi politički prijatelji Dragan Čović i Milorad Dodik.

Stoga “Dnevni avaz” u “slučaj GS” i napade na Komšića i CIK, potpuno shvatljivo, uključuje Milorada Dodika putem žalopojki SNSD-ovog Lazara Prodanovića na rad CIK-a.

Da Čolpa nije jedini pijun koji je u “Avazovom” tekstu lažno predstavljen, pobrinula se Fahrina redakcija, angažiravši Ibrahima Prohića, člana Naše stranke i kandidata te stranke na izborima 2016, koji je lažno predstavljen kao politički analitičar. NS-ov Prohić, koje li slučajnosti, kao “nezavisni analitičar”, vidi isto ono što vide Radončić, Lagumdžija, Čolpa i Dodikov Prodanović. 

Ako laže koza, ne laže rog. Ako nije vjerovati Komšiću, onda je vjerovati da ga oni koji ga napadaju s Dodikom, Konakovićem i Nikšićem, napadaju isključivo s ciljem podrivanja institucija države. 

(Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku