hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Ferguson : Policajcu Darrenu Wilsonu se neće suditi za ubistvo Michaela Browna !

Slučaj Ferguson : Policajcu Darrenu Wilsonu se neće suditi za ubistvo Michaela Browna !

05 Marta
07:40 2015

BrownWilson333Američko ministarstvo pravosuđa odlučilo je u srijedu da neće suditi policajcu Darrenu Wilsonu koji je u kolovozu prošle godine u Fergusonu ubio nenaoružanog tamnoputog tinejdžera Michaela Browna, javio je BBC. U istrazi nisu pronađeni dokazi koji bi proturječili Wilsonovim riječima iznesenim tijekom suđenja da se bojao za svoj život.

Policajac Darren Wilson “nije djelovao sa zločinačkom namjerom i ne može se dokazati izvan svake razumne sumnje da je prekršio” zakon o građanskim pravima, zaključuje se u izvješću ministarstva pravosuđa objavljenom u srijedu čije dijelove prenosi AFP. Wilson je ubio Michaela Browna (18) u Fergusonu, većinski crnom predgrađu St Louisa. Ubojstvo je izazvalo prosvjede širom zemlje protiv policijske brutalnosti i rasnih predrasuda.

Ministarstvo je ipak optužilo grad Ferguson zbog rasne pristranosti u primjeni zakona. U izvješću je navedeno da su tamnoputi građani nesrazmjerno u odnosu na bijelce na meti pretjerane policijske sile, neutemeljenih kontrola u prometu i kazni za sitne prekršaje. Roditelji Michaela Browna izrazili su žaljenje zbog odluke da se ne sudi policajcu koji je ubio njihova sina.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku