hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Ankona: SIPA uhapsila tri osobe zbog povezanosti sa smrću Roma iz Sarajeva, među njima i vozač kamiona

Slučaj Ankona: SIPA uhapsila tri osobe zbog povezanosti sa smrću Roma iz Sarajeva, među njima i vozač kamiona

27 Decembra
05:20 2006

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) uhapsili su danas u Mostaru  tri osobe zbog osnovane sumnje da su da su počinili krivično djelo krijumčarenja osoba. Kako se saznaje, među uhapšenim osobama su 22-godišnji Mišo Krešić vozač mostarskog «Autoprijevoza – Teretni promet», te Elvir Peco i Faruk Ćimić, svi iz Mostara.    

Njih trojica se  dovode u vezu sa ilegalnim prebacivanjem osoba iz BiH u Italiju, a među  njima i Sejde Seferovića (33) i Ferida Sulejmanovića (37), Roma iz okolice Sarajeva, koji su se ugušili amonijakom 9. decembra ove godine prilikom ilegalnog prebacivanja u Italiju. Tijela nastradalih otkrivena su u italijanskoj luci Ankona na kamionu «Autoprijevoza – Teretni promet» iz Mostara.   

Uhapšeni su radi daljeg postupka predati Tužilaštvu BiH gdje će biti  saslušani.  Ranije je zbog upletenosti u isti slučaj uhapšen Veljo Ramović iz naselja Bišće Polje u Mostaru, koji se smatra  organizatorom ilegalnog prebacivanja osoba iz BiH u Italiju.

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku