hamburger-icon

Kliker.info

Slobodna pogodba : Bingo novi vlasnik tuzlanske Dite

Slobodna pogodba : Bingo novi vlasnik tuzlanske Dite

19 Aprila
16:21 2017

Fabrika deterdženata Dita u Tuzli um srijedu je prodata za 7.673.000 konvertibilnih maraka (3,85 miliona eura) kompaniji Bingo, potvrdio je stečajni upravnik Hajrudin Kunalić za bh. medije.

Prodaja je obavljena sistemom slobodne pogodbe, a odbor povjerilaca Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena u Općinskom sudu Tuzla.

“Ponuda za prodaju po cijeni od blizu osam miliona KM je prihvaćena, a sada se očekuje da kupac uplati novac, nakon čega će biti upriličena primopredaja imovine. Kupac zadržava sve zaposlene i nastavlja djelatnost”, pojasnio je Kunalić.

Novcem od prodaje uvezat će se radni staž za sve radnike Dite, bit će namireni razlučni povjerioci te isplaćeno osam zaostalih plata, poručeno je iz uprave Dite.

Proizvodnja je u Diti pokrenuta  prije dvije godine zahvaljujući velikoj upornosti radnika.

Radnici pokrenuli proizvodnju

Radnici Dite su prije dvije godine samoinicijativno pokrenuli proizvodnju.

Ubacili su sirovine koje im je omogućila kompanija Bingo i počeli proizvodnju četiri nekada nadaleko poznata proizvoda.

Kako je vrijeme prolazilo, proizvodni asortiman se širio, a danas, dvije godine kasnije, Dita je na tržište lansirala sve proizvode koji su nekada bili sastavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini.

U prošloj godini Dita je ostvarila promet u iznosu od blizu četiri miliona KM (dva miliona eura), što je bilo dovoljno da se pokriju direktni troškovi radne snage i dobavljača.

Dita trenutno upošljava 75 radnika.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku