hamburger-icon

Kliker.info

Slobodna Bosna saznaje : Fahrudina Radončića će na Sudu u Prištini zastupati advokati Gaddafijevog sina

Slobodna Bosna saznaje : Fahrudina Radončića će na Sudu u Prištini zastupati advokati Gaddafijevog sina

18 Septembra
03:47 2014

fahro111Lider SBB-a Fahrudin Radončić uistinu je zatražio pravnu pomoć jedne od najpoznatijih i najskupljih advokatskih kancelarija u Evropi, koja će ga zastupati pred Osnovnim sudom u Prištini, u sudskom procesu protiv njegovog nekadašnjeg poslovnog partnera Nasera Kelmendija.Radončić je informaciju o angažovanju stranih branilaca otkrio prošle sedmice, u razgovoru za Nezavisne novine, ali nije kazao o kojim se advokatima radi.

Kako saznaje Slobodna Bosna, Fahrudina Radončića će pred kosovskim pravosuđem zastupati jedan od najpoznatijih britanskih advokata John Jones i njegova australska kolegica Melinda Taylor. Advokati Jones i Taylor pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu zastupaju Saifa al-Islama, sina bivšeg libijskog predsjednika Moamera Gaddafija. John Jones je, ranije, zajedno sa sarajevskom advokaticom Vasvijom Vidović, pred Haškim sudom branio Nasera Orića, kasnije i hrvatskog generala Mladena Markača, ali i Ejupa Ganića, kada je po međunarodnoj potjernici iz Srbije, uhapšen u Londonu.

Iako nije poznato koliko će Fahrudina Radončića koštati angažovanje advokata svjetske reputacije, čini se kako predsjednik SBB-a neće žaliti para da se, kako kaže, odbrani od optužbi Šejle Jugo-Turković, spasi ugled i čast, i ostane na slobodi. (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku