hamburger-icon

Kliker.info

Slobodna Bosna saznaje : Demokratska fronta otvara pregovore sa SDA

Slobodna Bosna saznaje : Demokratska fronta otvara pregovore sa SDA

11 Marta
20:50 2019

Predsjedništvo Demokratske fronte sutra će zasjedati u Sarajevu, a prema saznanjima „Slobodne Bosne“, najviši partijski vrh trebao bi se konačno izjasniti hoće li DF naredne četiti godini biti dio valsti ili dio opozicije.

Po svemu sudeći, Predsjedništvo Demokratske fronte naložit će stranačkim čelnicima na čelu s Komšićem da otpočnu službene pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim razinama, za šta ove dvije partije, uz dvije neizbježne stranke -SNSD i HDZ – imaju dovoljan kapacitet.

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument – političku platformu – s temeljnim uslovima pod kojima bi DF mogao sudjelovati u vlasti.

U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH. Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.
Sudjelovanje DF-a u vlasti, vjerovatno će označiti kraj Bh.bloka unutar kojeg već odavno ne postoji ni minumum međusobnog povjerenja i poštovanja, piše Slobodna Bosna.

Sjednica Predsjedništva DF-a počinje u 12 sat,i a nakon sjednice novinarima će se obratiti predsjednik DF-a, Željko Komšić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku