hamburger-icon

Kliker.info

Slobodna Bosna otkriva : Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječiti Komšićev izlazak na izbore?

Slobodna Bosna otkriva : Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječiti Komšićev izlazak na izbore?

01 Augusta
16:13 2020

Nakon što je iscrpio glavne instrumente u blokadi izbora donošenjem budžeta, HDZ je krenuo drugim putem u ostvarivanju svojih sitnih interesa. Budući da je održavanje izbora sada izvjesno, HDZ će, prema informacijama „Slobodne Bosne“, nastojati spletkarenjem utjecati na rezultate izbora, a prvenstveno na izborne kandidature.

Naime, prema našim informacijama, HDZ je ponovo zaigrao na kartu dobrih (poslovnih) veza sa SDP-om te će pokušati preko člana CIK-a koji važi za „SDP-ovog čovjeka“, nastojati spriječiti izlazak na izbore Komšića, DF-a i koalicionih partnera, odnosno dovesti u pitanje njihov kredibilitet.

Usljed posljednjih političkih previranja u Građanskom savezu i izborom Muhameda Fazlagića za predsjednika ove stranke, koalicija GS-a i DF-a potpuno je izvjesna. Dileme o legalnosti izbora novog predsjednika GS-a sudskim rješenjem su prekinute. Ipak, HDZ u tome vidi šansu za političke spletke te će pokušati izvršiti pritisak na novi saziv CIK-a kako bi onemogućio njihov zajednički izborni nastup. Ostaje sada da vidimo hoće li politika nadjačati odluke institucija.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku