hamburger-icon

Kliker.info

Slobodan Vasković : Dodikovi Udbaši ponovo na obuci u Izraelu

Slobodan Vasković : Dodikovi Udbaši ponovo na obuci u Izraelu

22 Juna
08:02 2016
udbaPripadnici privatne Udbe Milorada Dodika po drugi put su na obuci u Izraelu.Njih petanestak otputovalo je u tajno u Izrael 06. juna ove godine, a obuka će im trajati tri sedmice.
Kako bi se prikrio njihov odlazak na obuku u Izrael, oni se u matičnim CJB vode kao polaznici kursa, koji je organizovan u Nastavnom centru OSA u Banjaluci. I taj kurs je počeo 06.06. o.g., tako da je maska gotovo pa savršena, a policijsko-obavještajne agencije u BiH neće imati nikakav uvid u vrstu obuke pripadnika Dodikove Udbe u Izraelu.Cijelom ovom “tajnom” poslu kumovali su i neki od visokih funkcionera BIA.
Prvi put su tokom jula 2015., Pripadnici tada novoformirane Državne bezbjednosti Republike Srpske obučavani u Izraelu. O tome sam objavio tekst 10. avgusta prošle godine, na osnovu informacija iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova RS.
Državna bezbjednost RS formirana je tajno u okviru Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS.
Cilj ove privatne Udbe Milorada Dodika nije nikakva borba protiv terorizma i ekstremizma, već neutralisanje njegovih političkih protivnika i kritičara.Šef Dodikove Udbe je Predrag Ćeranić, bivši obavještajac, koji je pozicioniran kao savjetnik Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.
Na Ćeranićev prijedlog formirana je, aprila prošle godine, Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS kako bi se tajno formirala državna bezbjednost Republike Srpske.Uprava je sastavljena od dvije jedinice: Jedinice za borbu protiv terorizma (koja je postojala i do formiranja nove Uprave), i Jedinice za prevenciju i analitiku.
Kadrove u Jedinici za prevenciju i analitiku lično je birao Ćeranić. I svi su listom provjereni članovi SNSD-a, potpuno odani Dodiku.Ova Jedinica samo je formalno u sastavu Uprave i njom direktno rukovodi Ćeranić, a za njen rad podnosi izvještaje lično Dodiku.
Jedinica ima dva odjeljenja – za analitiku i za prevenciju.Posebno su opasni zadaci Odjeljenja za prevenciju; Opasni po protivnike Režima i Nepodobne. Oni su mete Odjeljenja za prevenciju.Pripadnici tog Odjeljenja, prema tvrdnjama mojih sagovornika iz MUP-a RS, spremni su na sve.
Slobodan Vasković (Blog)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku