hamburger-icon

Kliker.info

Slobodan Popović: Vlast Republike Srpske gora je od rata i poplave

Slobodan Popović: Vlast Republike Srpske gora je od rata i poplave

05 Juna
13:02 2014

popovics12Nekadašnji esdepeovac prelazi u Partiju demokratskog progresa . Savez za promjene ima jedinstven cilj: da se promijeni vlast, ali ne da bude svrha sama sebi, kaže u intervjuu za Oslobođenje Slobodan Popović, nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.Nakon što je istupio iz SDP-a BiH, Popović je odlučio da se priključi Partiji demokratskog progresa.

“Možda će to nekome izgledati čudno, jer sam nakon istupanja iz SDP-a BiH kazao da ću do kraja ostati socijaldemokrata, ali kada socijaldemokrata u socijaldemokratskoj partiji ili partijama ne može da prepozna ono što treba, onda mora da se okreće drugim pričama. A da budem malo prepotentan: možda uz Slobodana Popovića jedna partija centra. malo pocrveni. Jer u ovo vrijeme kada nijednu partiju, bez obzira na to kojoj opciji pripadala, ne može da ostavi bez empatije najveći problem društva, socijalni problem, dvije socijaldemokratske partije u BiH su ostale nijeme. To je najveća tragedija”, kaže Popović i dodaje da i u okruženju nijedna partija ljevice kada je došla na vlast nije uspjela da uradi ono što im je primjereno, već su sve neophodne državne i društvene reforme učinile stranke centra ili one desno od centra.

“Svugdje se ponavljao isti sindrom: niko ne zna osvojiti vlast bolje od ljevice, a kada je osvoje, nisu znali šta će s njom.”

Politička scena RS-a polarizovala se na dva bloka – opozicioni Savez za promjene i stranke vladajuće koalicije predvođene SNSD-om. Hoće li izbornu pobjedu odlučivati stranački programi ili će, zbog širokog nezadovoljstva građana stanjem u kojem žive, ovi izbori biti glasanje za ili protiv aktuelne vlasti, Popović kaže:

“Ako se desi, a ja vjerujem da neće, da Savez za promjene ne ponudi u ovakvom društvenom i ekonomskom momentu jasan program šta će raditi kada dođe na vlast, onda izbori neće biti za, nego protiv ove vlasti. Ova je vlast zajedno gora i od rata i od poplave i najgore je što se moglo desiti građanima i RS-a i Federacije BiH i BiH.”. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku