hamburger-icon

Kliker.info

Slobodan Popović : Poslije svakih izbora formiranje vlasti je kao podjela ratnog plijena

Slobodan Popović : Poslije svakih izbora formiranje vlasti je kao podjela ratnog plijena

30 Marta
06:22 2015

PopovicS1“Imamo mi jednu konstruktivnu grešku u sistemu kojeg nema. Poslije svakih izbora, formiranje vlasti je kao podjela ratnog plijena. Nema želje i potrebe da se napravi vlast koja treba da obezbijedi da građani, o kom god nivou da se radi, žive bolje nego jučer, a sutra bolje nego danas. Mi o ljudima koji će biti na vlasti sve znamo i nacionalnu pripadnost i odakle dolaze i stranački dres koji nose… Samo ne znamo koju su školu završili, šta su u životu radili i jesu li to što su radili radili uspješno ili neuspješno.

Ne kažem da ni prvo pomenuto nije važno, ali su ova druga važnija. Zato nam se dešava  da živimo danas gore nego jučer, a sutra ćemo živjeti gore nego danas. Vi na licima građana, gdje god da žive, vidite strah od budućnosti. Vlast je postala i ostala svrha sama sebi, a društvo koje vodi takva vlast nema šanse za napredak”, istakao je u intervjuu ya Vijesti.ba Slobodan Popović, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS (NSRS).

Popović je pored toga upoyorio da  društvom ne  upravljati oni koji za to nemaju znanja.

” Pogledajte samo tu hipokriziju nacionalnog identiteta… Danas je Srbin, pa kažu neka promjeni, pa je malo Hrvat, pa malo ostali… To dovoljno govori o tome koliko ljudi koji učestvuju u procesu formiranja vlasti tome ozbiljno pristupaju. Ne može partija biti ispred države, ustava, morala…”, naglasio je poslanik PDP-a u narodnoj skupštini RS . Popović je da podsjetimo dugo godina bio jedan od najuglednijih članova SDP-a BiH iz Banje Luke.  Članstvo SDP-a je napustio  zbog neslaganja sa vođenjem ove stranke od strane tadašnjeg predsjednika Zlatka Lagumdžije u januaru prošle godine.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku