hamburger-icon

Kliker.info

Slavna američka glumica i seks simbol generacije : U 83. godini preminula Raquel Welch (Video)

Slavna američka glumica i seks simbol generacije : U 83. godini preminula Raquel Welch (Video)

16 Februara
02:14 2023

Američka glumica i internacionalni seks-simbol Raquel Welch preminula je u 83. godini. Popularnost je stekla ulogama u filmovima  ‘Fantastic Voyage’ i ‘One Million Years B.C.’ u 1966 godini. Članovi porodice  potvrdili su da je zvijezda umrla nakon kratke i teške bolesti.

Rođena je rođena kao Jo Raquel Tejada u Chicagu 1940., u porodici bolivijsko-irskog porijekla. Isprva glumi samo manje epizodne uloge, dok prva značajnija uloga stiže 1965. u filmu A Swingin’ Summer, koja joj donosi ugovor s 20th Century Foxom. Slavu postiže ulogom Loane u istorijsko -fantastičnom filmu One Million Years B.C. (1966.).

U filmu je izgovorila samo nekoliko rečenica, no ono što ju je proslavio bio je bikini od jelenje kože zbog kojeg je zacementirala status seks simbola.

Nakon toga, postala je sve slavnija i jedna od najtraženijih glumica tokom 60-ih i 70-ih. Brzo je počela osvajati i nagrade, a među njima se našao i zlatni globus za najbolju glumicu za njenu ulogu u filmu ‘Tri mušketira’.

Welch je također bila imenovana i jednom od 100 najseksi zvijezda u filmskoj istoriji prema časopisu Empire iz 1995. godine, a bila je na sličnoj listi časopisa Playboy.

Pojavila se i u ‘The Cher Show-u’ te je s legendarnom pjevačicom pjevala hit I'm a Woman 1975. godine.

Nakon kraćih izleta u glazbu, gdje je objavila singl “This Girl's Back In Town”, od 1990-ih nadalje uglavnom glumi u televizijskim serijama. U 70-ima glumica se pojavljivala na televiziji, na primjer u komediji Mork i Mindy uz bok pokojnom Robinu Williamsu kao njegova najveća neprijateljica, ali u novije doba mogli smo ju vidjeti u vrlo gledanim i hvaljenim serijama kao što su Lois & Clark, Sabrina the Teenage Witch, Seinfeld, Spin City i CSI: Miami, koje smo mogli gledati i na domaćim TV stanicama.

Smatra se posljednjom filmskom zvijezdom koju je kreirao sistem studija.

Welch je u bračnu luku uplovljavala četiri puta. Od 1950. do 1964. bila je udana za Jamesa Welcha, s njim je dobila dvoje djece Tahnee i Damona Welcha. S Patrickom Curtisom pred oltar je stala 1967. no ljubav nije potrajala, te su se razveli 1972. Sudbonosno ‘da’ rekla je i Andreu Weinfeldu 1980., ali nisu uspjeli i 10 godina kasnije došao je kraj i njenog trećeg braka. Za Richarda Palmera udala se 1999. Nažalost, ni taj brak nije potrajao duže od pet godina.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku