hamburger-icon

Kliker.info

Skromni Izetbegović: “Može se reći da je skoro sve vrijedno za ovu zemlju urađeno pod vodstvom SDA “

Skromni Izetbegović: “Može se reći da je skoro sve vrijedno za ovu zemlju urađeno pod vodstvom SDA “

26 Maja
17:19 2016

BakirNijedna stranka nema ovu snagu, takvu koncentraciju kadrova, posvećenost ideji cjelovite Bosne i Hercegovine kao Stranka demokratske akcije (SDA), poručio je predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe na mezaru osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) rahmetli Alije Izetbegovića, a u povodu obilježavanja 26. godišnjice rada i postojanja stranke Izetbegović je kazao da je mišljenja da su “u BiH za ovu četvrtinu vijeka prešli historijski put, a vodeću ulogu je imala SDA”.

“U BiH postoje stranke koje rade na tome da je koče, zaustave, da naprave disoluciju BiH, koji se brinu samo o svojoj etničkoj grupi, nije im posebice stalo za ovu zemlju. Ima i patriotskih stranaka ali nijedna nema ovu snagu, takvu koncentraciju kadrova, posvećenost ideji cjelovite BiH kao SDA”, istakao je Izetbegović.

Može se, kako je kazao, reći da je skoro sve vrijedno za ovu zemlju urađeno pod vodstvom SDA.

“Ovo je jedan politički maraton koji će još potrajati”, poručio je Izetbegović. Podsjetio je i na riječi rahmetli Alije Izetbegovića koji je na pitanje kako je praviti zemlju sa onima koji je ne vole kazao: “Oni će se umoriti, mi nećemo”.

“To je moja poruka danas. Mi se nećemo umoriti, mi se ne smijemo umoriti. Ovo će biti zemlja ravnopravnih građana, prosperitetna, evropska država i zemlja”, dodao je Izetbegović.

Polaganju cvijeća na Kovačima prisustvovali su mnogi ključni ljudi u rukovodstvu SDA.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku