hamburger-icon

Kliker.info

SIPA u akciji Beneluks : Improvizovanu bombu napravljenu namjeravali isporučiti u Skandinaviju !

SIPA u akciji Beneluks : Improvizovanu bombu napravljenu namjeravali isporučiti u Skandinaviju !

14 Marta
04:34 2015

Sipahapsi71Zbog sumnje da su na području naše zemlje izradili eksplozivnu napravu koja je trebala biti korištena u terorističkom napadu, SIPA je, u okviru akcije “Beneluks”, uhapsila jednog švedskog i trojicu državljana BiH. Eksplozivne naprave koje su tokom dana nabavljene u BiH, naručene su iz Holandije, a krajnja destinacija trebala je biti Švedska.

Kasno večeras, na području Sarajeva slobode je lišena još jedna osoba.Uhapšeni su Enver Džanko, Adis Ramić i Amar Šljivo, sva trojica državljani BiH i Osman Abdel-Selam, državljanin Švedske arapskog porijekla, te 41-godišnjak inicijala Ž. M.Eksplozivne naprave sa satnim mehanizmom, koje su su izrađene u Sarajevu, trebale su biti prokrijumčarene u Švedsku, gdje su trebale biti iskorištene za terorističke napade.

Narudžba je stigla iz Holandije, a po naprave su jučer došle dvije osobe iz Švedske. SIPA ih je pratila dva dana, a nakon što su preuzeli eksploziv i smjestili su ga u krov automobila.Na GP-u Brod u popodnevnim satima uhapšen je 53-godišnji Osman Abdel-Selam. Osim njega, još dvije osobe uhapšene su u pograničnom prostoru kada su spriječene u prebacivanju improviziranih eksplozivnih naprava preko graničnog prelaza.

(Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku