hamburger-icon

Kliker.info

SIPA u Kalesiji : Uhapšen Kasim Mehidić koji se dovodi u vezu sa napadom u Zvorniku

SIPA u Kalesiji : Uhapšen Kasim Mehidić koji se dovodi u vezu sa napadom u Zvorniku

28 Aprila
19:48 2015

kaLESIJAPripadnici zajedničkog istražnog tima u Kalesiji uhapsili su osobu inicijala K. M. a koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadom na Policijsku stanicu u Zvorniku, saopšteno je iz SIPA-e . Avaz  nezvanično saznaje da se radi o Kasimu Mehidiću. Riječ je o vlasniku firme “Kale Prom” iz sela Miljanovci kod Kalesije. Također nezvanično, Mehidić je i pripadnik vehabijskog pokreta.

Iz Agencije za istrage i zaštitu BiH ,kako javlja Srna, ranije je saopšteno da je uhapšeno lice čiji su inicijali K.M. i da pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi uhapšeni, dok je na području Dubnice pretresena prostorija mesdžida.  Pretres prostorija mesdžida izvršen je s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i poslužiti kao dokaz u daljem postupku, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada nad licem sa inicijalima A.F.H, koje je jutros uhapšeno na području opštine Zvornik i privedeno u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, još traje.  U toku je saslušanje većeg broja lica u svojstvu svjedoka.  Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku