hamburger-icon

Kliker.info

SIPA traži dokaze u kompaniji Kaldera : Dodikov tajkun Čičić u najopsežnijoj istrazi Tužilaštva BiH

SIPA traži dokaze u kompaniji Kaldera : Dodikov tajkun Čičić u najopsežnijoj istrazi Tužilaštva BiH

09 Juna
14:33 2016

kaldera4Prema saznanjima portala “SB”, iz kompanije Kaldera ranije je izuzimana određena dokumentacija koja ih dovodi u vezu sa utajom poreza, u šta je uključen veliki broj firmi, a predmet je poznat pod nazivom Elipsa. Navodno se radi o jednom od najobimnijih predmeta koje vodi Tužilaštvo BiH.Inspektori Agencije za istragu i zaštitu ušli su u prostorije Kompanija “Kaldera” vlasnika Milenka Čičića, bliskog prijatelja Milrada Dodika, predsjednika RS-a.

Prema saznanjima portala “SB”, iz kompanije Kaldera ranije je izuzimana određena dokumentacija koja ih dovodi u vezu sa utajom poreza, u šta je uključen veliki broj firmi, a predmet je poznat pod nazivom Elipsa. Navodno se radi o jednom od najobimnijih predmeta koje vodi Tužilaštvo BiH.Milenko Čičić, vlasnik firme Kaldera iz Laktaša, početkom februara je više od dva sata  proveo u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Došao je  bez advokata i nakon što je napustio zgradu nije želio da daje izjave. Ranije je potvdio da je poziv od Tužilaštva dobio 16. januara, a šta su ga pitali i u vezi sa kojim slučajem, za njega je strogo čuvana tajna.Vlasnik firme Kaldera kompani ranije je izjavio da odlazak u Tužilaštvo za njega predstavlja veliki stres. Čičić je tom prilikom potvrdio da je spreman da odgovori na sva pitanja, a po broju predmeta dalo se naslutiti da se radi o već otvorenoj istrazi u Tužilaštvu BiH.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku