hamburger-icon

Kliker.info

Silom ga izveo iz kuće i poslije kraće vožnje likvidirao hicem u glavu

Silom ga izveo iz kuće i poslije kraće vožnje likvidirao hicem u glavu

20 Januara
07:21 2007

Policajci iz Doboj-Juga prekjučer oko 17 sati u koritu rijeke Bosne u Mravićima uhapsili su Sašu Cvijanovića (22) iz Donje Paležnice kod Doboja. Cvijanović je priznao da je nekoliko minuta ranije u dobojskom naselju Potočani, pored regionalnog puta Doboj – Maglaj, ubio Sašu Trifunovića (24) iz susjednog sela Jabučić-Polje.  – Poslije uzete izjave osumnjičeni je predat kolegama iz CJB Doboj – kazao nam je portparol MUP-a ZDK Senaid Hasić.
U Jabučić-Polju doznajemo da je Trifunović ubijen hicima iz vatrenog oružja. Iz neposredne blizine Cvijanović je Trifunoviću pucao u glavu.
– Ne znam kome je on mogao nešto zgriješiti. Sama sam ih troje othranila. On se, poslije škole i završena dva zanata, zaposlio u "Simpru" i svima nam je pomagao. Nikada u kafić nije otišao i ne mogu pretpostaviti zašto je ubijen. Tog Cvijanovića nisam nikada vidjela i sumnjam da je taj ubica išao s mojim sinom u školu – kroz suze nam priča majka ubijenog mladića Milena, koja u nedovršenoj kući živi s teško oboljelim sinom Sinišom, a kćerka Sanela s porodicom je nastanjena u Maglaju.
Od komšija doznajemo da je Cvijanović tog popodneva tri puta tražio Trifunovića pred kućom. Posljednji put se, kažu, dovezao "golfom 1" nakon što je Trifunović stigao s posla iz Doboja lokalnim vozom u 16 sati. Poslije toga se sve odvijalo kao u kriminalističkim romanima.
 Cvijanović je nasilu iz kuće izveo mladića, koji nije ponio ni jaknu i mobilni telefon koji je uvijek nosio. Vozili su se oko četiri kilometra, da bi Cvijanović pucao u Trifunovića nakon što je ušao u susjedno povratničko naselje Potočani.
– On je, očito, htio da to izgleda kao da su mog Sašu ubili Bošnjaci, povratnici u Potočane – ističe Milena.
Nakon ubistva, Cvijanović je automobilom pokušao prijeći preko međuentitetskog mosta u Mravićima i zametnuti trag u Federaciji BiH. U trenutku prelaska mosta naletio je na patrolu Policijske stanice Doboj-Jug, nakon čega je napustio automobil i skočio u rijeku Bosnu, gdje je i savladan.
– Nad uhapšenim je proveden uobičajeni postupak, poslije čega je predat Okružnom tužilaštvu Doboj na daljnji postupak – kazala nam je portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović.
Sahrana ubijenog mladića bit će obavljena danas u 15 sati na mjesnom groblju u Jabučić-Polju.


(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku