hamburger-icon

Kliker.info

Sifet Podžić priznaje grešku : : Stid me je što sam glasao za četničkog vojvodu Poplašena!

Sifet Podžić priznaje grešku : : Stid me je što sam glasao za četničkog vojvodu Poplašena!

12 Novembra
18:02 2015

Podzic111Nakon objave informacije da je Nikola Poplašen imenovan u UO Agencije za razvoj visokog obrazovanja, a pogotovo nakon objave delegata koji su glasali “ZA” njegovo imenovanja, dosta se prašine diglo u bh. medijima.Jedan od ljudi koji je digao ruku za imenovanje samoprozvanog četničkog vojvode, Nikole Poplašena, bio je i Sifet Podžić, delegat iz DF-a. Tim povodom, on se oglasio putem Facebook stranice ove stranke, a njegove riječi prenosimo u cjelosti.

“Nakon što su se dojmovi slegli nakog glasanja u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine za imenovanje članovaUpravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, pri kojem je za jednog od članova imenovan samoproklamovani četnički vojvoda Nikola Poplašen, glasovima 8 delegata, među kojima je i moj glas, jasno ću izgovoriti: Da, pogriješio sam.

Istina je da sam pogriješio, ponajviše prema sebi i svim bosansko-hercegovačkim patriotama, jer sam kao čovjek, koji je svim srcem, sve vrijeme rata branio ovu zemlju, napravio politički kompromis i kajem se.

S druge strane, neka ne likuju i ne drže prodike oni koji niti su ikada branili, niti ikada voljeli i poštovali ovu zemlju. Stid koji ja osjećam u vezi odluke koju su uz mene podržali i naši koalicioni partneri SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, nikada neće biti osjećaj koji će kod takvih prevladati zbog štete koje su nanijeli i još uvijek nanose našoj domovini na grublji i opasniji način od jedne moje pogrešne procjene i želje za kompromisom, tamo gdje mu zaista nije bilo mjesta. Stav da ovo podržim, bio je moj lični i nikako stav Demokratske fronte”, navodi se u saopštenju.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

3 0 komentara

 1. zox
  zox 12 Novembra, 18:27

  Daj ne kaki kerino usrana !!

  Glasaš za četničkog vojvodu i sad mi ovdje kenjaš o greškama i drugim strankama. Rokni su u tu glavurdu konjastu…
  Čuj njegov lični stav ?

  Znači tvoj lični stav je da četnički vojvoda treba biti dio državnog tjela koje odlučuje o visokoškolskom obrazovanju u BiH ?

  Ti Podžiću ili si neizmjerno licemjeran ili si nepopravljivo glup. Nema treće opcije da ga jebeš !

  Odgovori
 2. Nermo
  Nermo 12 Novembra, 18:32

  A ušutio bi se ko pizdurina da ovo nije izašlo u javnost.

  Ti si ga Safete tu izglasao jer da si ti glasao protiv, ovaj fašista i zlikovac nebi imao dovoljno glasova. Pusti mi šuplje o SDA i SBB koji su ga tu i doveli. Od tih smradova ništa bolje se nije moglo ni očekivat.

  Odgovori
 3. husotetkin
  husotetkin 12 Novembra, 19:53

  On nekoga branio, ovo je ogledalo tvoje odbrane, da je tebe imalo stid ti bi dao OSTAVKU znaci LAZES psino. Samo je df vece kukavicko jaje od sda.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku