hamburger-icon

Kliker.info

Šešelj ujedinitelj : Najbolja opcija bi bila da se cijela BiH priključi Srbiji

Šešelj ujedinitelj : Najbolja opcija bi bila da se cijela BiH priključi Srbiji

14 Decembra
16:20 2014

Vojvoda324Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je spreman da se pomiri i sarađuje sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ako u vođenju politike stanu na pozicije na kojima se sada nalazi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Šešelj kaže da Vučić i Nikolić treba da se odreknu EU, suprotstave “mešetarenju zapadnih sila”, krenu u što čvršću integraciju sa Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju sa ovom zemljom, Kazahstanom, i Bjelorusijom, ali i Odbor za kolektivnu bezbjednost.

Govoreći o odnosu sa predsjednikom Republike Srpske, Šešelj je rekao da je Dodik danas najistaknutiji borac  za njenu odbranu.
“On Republiku Srpsku brani uporno, ponekad daje izjave koje su oštrije čak i od onih koje bih ja davao i danas vodi izrazito prorusku politiku. To su naši motivi  zašto ga podržavamo da ponovo formira vladu”, rekao je Šešelj za “Pres Republika Srpska”.
Prema njegovom mišljenju, za Republiku Srpsku bi bilo idealno da SNSD i SDS naprave koaliciju i formiraju vladu, odnosno da se ujedine snažna patriotska opcija, kakva je Dodikova stranka danas i tradicionalna patriotska opcija koja ima velike zasluge u formiranju Repubike Srpske, kakva je SDS.

“Ako bi bila formirana takva koalicija, onda bi isplivali oni koje je Zapad instrumentalizovao, zato što bi se oni tome suprotstavili i bili prepoznati u javnosti”, rekao je Šešelj.On je upozorio na pogubnost sadašnje podjele između SNSD-a i SDS-a po Republiku Srpsku, navodeći da “radikali drže Dodikovu stranu”.”SRS sada pripada većini koja podržava Dodikovu vladu, ali bismo još radije podržali veliku nacionalnu koaliciju, ne tražeći za sebe nikakve privilegije i zaista bismo to uradili iz najiskrenijih namjera da pomognemo Srpskoj”, poručio je Šešelj.

Komentarišući međusobne optužbe SNSD-a i SDS-a o saradnji sa Hrvatima i Bošnjacima, Šešelj je rekao da bi u principu uvijek radije sarađivao sa Bošnjacima, ali da je u konkretnim okolnostima interes  Republike Srpske da se pomogne Hrvatima da formiraju svoj entitet u BiH.Kada je riječ o budućnost BiH, lider radikala smatra da će se ta zemlja raspasti čim je napuste stranci.
“Najbolja opcija bi bila da se cijela BiH priključi Srbiji i to je ona opcija koju je Alija Izetbegović svojevremeno propustio 1991. Druga je opcija da se Repubika Srpska pripoji Srbiji, a da Federacija BiH ostane kao posebna država ili da se pripoji Hrvatskoj”, rekao je Šešelj. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku