hamburger-icon

Kliker.info

Sergej Šotrić: Tražim ponovno brojanje u Mostaru zbog manipulacije mojih koalicionih partnera! (Video)

Sergej Šotrić: Tražim ponovno brojanje u Mostaru zbog manipulacije mojih koalicionih partnera! (Video)

02 Januara
04:23 2021

Svaka stranka iz ‘’Koalicije za Mostar’’ je glasala samo za svoje, ne svi za sve, kako je dogovoreno, istakao uje u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV ugledni Mostarac i uspješni poslovni čovjek, Sergej Sergio Šotrić, koji je da podsjetimo,  kao nestranačka ličnost bio  kandidat  “Koalicije za Mostar 2020” na nedavno održanim izborima u ovom gradu.

Nemoguće je da ja, četvrti na listi ne uđem u Gradsko vijeće, nemoguće je da 17. (osoba iz Nevesinja koja ne živi, samo radi u Mostaru) ima više glasova od mene! Vidljiva je opasnost dovođenja u pitanje kredibilnosti cijelog izbornog Sistema, šta će biti za 2 ili 4 godine?!

Nije mi jasno zašto CIK-u treba preko 10 dana da prebroji 50 hiljada glasova, ne znam po kojem sistemu rade, pa i da je ručno bilo bi davno gotovo! Po internetu su kružile upute gdje se vidi da su partijski inžinjerinzi velikih stranaka davali upute da se preskače moje ime, da se ne glasa za mene! Velike stranke su dale upute da se glasa samo za kandidate iz njihovih stranaka, to je manipuliranje! Oni su koruptivni na milion načina!

U slučaju da sam ušao u vijeće bio sam spreman da glasam i za Irmu Baraliju, moramo početi gledati kompetencije, a ne logo stranke! Treba nam javno glasanje za gradonačelnika, rekao sam to i Zvizdiću! Savjetovao bih Srbima da se pridruže ‘’Koaliciji za Mostar’’ i Bh. bloku! Senad: Kako će Srpska lista u koaliciju sa ‘’Koalicijom za Mostar’’ kada ni ta Koalicija nije jedinstvena, kada su rogovi u vreći, kada se javljaju pojedinci i kažu neću glasati za dr. Guzina?! Sergej: Apelovao bih na Bh. blok i ‘’Kolaciju za Mostar’’ da vode ozbiljne razgovore i nađu rješenje da se barem malo zaborave lični interesi! Ja sam za njemački sistem, SDA i HDZ su za sistem odlaska mladih kompetentnih ljudi! Za mene i Hrvati pripadaju probosanskoj strani, Mostar bez participacije Hrvata je nemoguće ostvariti! Imam jako puno prijatelja Hrvatske nacionalnosti koji su mi sa suzama u očima pričali kako njihova djeca odlaze iz Mostara, taj trend moramo zastaviti! Ja sam u vrijeme pandemije ostavio porodicu u Njemačkoj, želeći da budem most između Mostara i dijaspore!

Proveo sam značajan dio u Dalmaciji i Beogradu, poštujem ih, ali je BiH moja domovina!

(Kliker.info-Face TV)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku