hamburger-icon

Kliker.info

Sergej Barbarez : Moj san je da budem selektor Bosne i Hercegovine

Sergej Barbarez : Moj san je da budem selektor Bosne i Hercegovine

13 Decembra
22:31 2009

Nakon što je BiH ostala bez bez selektora, počeo se tražiti nasljednik Miroslava Blaževića. Jedan od onih koji bi bez dileme pomirio ukuse navijača, medija i cjelokupne javnosti je Sergej Barbarez. Nekadašnji kapiten reprezentacije je bez uvijanja rekao kako mu je velika želja jednog dana biti selektor BiH.
– To je moj san, a hoće li se ostvariti i kada, ja ne znam. Ali, sigurno je da želja postoji – rekao je Barbarez na početku razgovora za „Dnevni avaz“.
 
– Osjećate li se spremni postati selektor BiH u ovom trenutku?
 
– Spreman sam za to, ali ostalo nije u mojoj nadležnosti.
 
– Pri eventualnoj kandidaturi minus će Vam biti trenersko neiskustvo, budući  da niste imali nijedan angažman na klupi. Kako to komentirate?
 
– Sigurno je da to nemam, ali da nisam odvagao sve razloge za i protiv, ne bih sebe bacao u vatru. Nisam takav tip da bih želio pasti na prvoj stepenici moje buduće trenerske karijere. Imam veliko igračko iskustvo. Završavam program za dobivanje profi licence i imat ću ubrzo adekvatno obrazovanje. Moj glavni adut je ekipa koju bih okupio oko sebe. Za mene važi deviza „kakva je ekipa takav si i ti“. Uostalom, svakodnevno vidimo primjere kako veliki igrači kopačke mijenjaju odijelom i postaju treneri slavnih klubova.
 
– Izvršni odbor NSBiH raspravljao je na posljednjoj sjednici o tome ko bi mogao biti kandidat i donesen je nezvaničan stav da to neće moći biti učesnici utakmice na Koševu iz juna prošle godine, kada je pružena podrška bivšem selektoru Mehi Kodri i Elviru Boliću i tražene promjene u Savezu?
 
– Neke stvari se moraju ostaviti iza sebe. Naš problem je što se stalno vraćamo u prošlost. Moramo gledati naše blago, a to su vrhunski igrači koje imamo. Treba nam biti cilj da oni uspiju. Ako čelnici Saveza žele sa mnom razgovarati kao što ja želim s njima, to neće biti nikakav problem. Sve se može razjasniti i dogovoriti. Svako od nas ima svoje želje i uvjete i o tome se treba pričati.
 
– Vjerujete li da BiH može do Evropskog prvenstva 2012. godine?
 
– Da nisam ubijeđen uto, ne bih ni imao ideju preuzimanja selektorske pozicije.Ne interesira me mjesto selektora kako bih to mogao navesti u svojoj biografiji. Mene zanima realnost i potpuno sam uvjeren da se to može napraviti.
 
– Poznato je da NSBiH ne može ponuditi plaću višu od 5.000 eura. Koliko Vam znače finansijski uvjeti?
 
– Finansijski uvjeti su mi nebitni. Oni nisu problem i lako ćemo naći kompromis oko tog pitanja. Meni će biti mnogo važnije da se dogovorimo oko mojih saradnika   (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku