hamburger-icon

Kliker.info

Serge Brammertz potvrdio : Presuda Radovanu Karadžiću ove godine

Serge Brammertz potvrdio : Presuda Radovanu Karadžiću ove godine

13 Maja
06:33 2015

bramertz234Presuda bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću mogla bi biti izrečena ove godine, kada bi trebalo da bude završeno i suđenje bivšem komandantu VS Ratku Mladiću, izjavio je u Sarajevu glavni tužilac Haškog suda Serge Brammertz.On je za Fenu rekao i da bi rad Tribunala mogao biti okončan 2017. godine.Haški tribunal trenutno radi na poslednjim predmetima u ovom sudu i  očekujem da će Karadžiću biti izrečena presuda ove godine, dok suđenje Mladiću još traje i ove će godine se “završiti sa tim delom sudskog postupka”, naveo je Brammertz.

“Ukoliko bude žalbi u tim predmetima, onda se Haški tribunal neće njima baviti, već tzv. rezidualni mehanizam”, rekao je glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

Govoreći o okončanju rada Haškog tribunala, Brammertz je naveo da će taj sud okončati svoj rad posle završetka predmeta protiv Jadranka Prlića, čelnika samoproglašene hrvatske republike Herceg-Bosne optuženog za zločine počinjene nad Bošnjacima tokom rata u BiH, a očekuje da bi to moglo biti 2017. godine, javila je agencija Fena.Članovi Predsedništva BiH razgovarali su danas sa Brammertzom, koji boravi u BiH u okviru priprema za podnošenje redovnog šestomesečnog izveštaja Savetu bezbednosti UN.Brammertz je informisao članove Predsedništva BiH o trenutnoj situaciji u tekućim prvostepenim i drugostepenim postupcima, saradnji Tužilaštva sa državama nastalim na području bivše Jugoslavije, ali i naglasio da državni sudovi treba da nastave s postupcima i nakon što Haški tribunal okonča rad.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku