hamburger-icon

Kliker.info

Senator republikanac žestoko kritikuje predsjednika : “Trump se rasipa kao pijani mornar”

Senator republikanac žestoko kritikuje predsjednika : “Trump se rasipa kao pijani mornar”

16 Oktobra
16:31 2020

Senator republikanac iz Nebraske Ben Sasse kritzirao je američkog predsjednika Donalda Trumpa, navodeći da on koketira s bijelim supremistima, ruga se evangelistima i podržava diktatore.

Sasse, koji se drugi put kandidira za Senat, često javno kritizira predsjednika koji dolazi iz njegove partije.

Ne tako davno kritizirvao je Trumpa da je u korona virusu “vidio priliku za biznis”, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Međutim, dvojica utjecajnih republikanaca iz Nebarske, Don Bacon i Ryan Hamilton, rekli su da se ne slažu sa Sasseovim komentarima na račun Trumpa.

“Sasse ima pravo na mišljenje. Međutim, vrlo cijenim ono što je Trump postigao za našu zemlju i nastavit ću raditi s njim u naporima da se pomogne Nebraski”, kazao je još jedan republikanac Adrian Smith.

Priprema za izbore 2024.

Trumpov glasnogovornik za predsjedničke izbore odbio je komentirati Sasseove riječi.

Agencija AP navodi da se Sasse polako pozicionira za predsjedničkog kandidata 2024. godine.

Njegovi komentari su bili odgovori slušaoca lokalnog radija u Omahi, koji ga je pitao kakav odnos ima s Trumpom i “zbog čega ga toliko kritizira?”

Senator je odgovorio da se jako trudio da ima dobre odnose s Trumpom i da se moli za njega “prije doručka u svojoj kući” te je pohvalio Trumpa za pravni sistem.

Odnos prema korona virusu

Ipak, Sasse je dodao da ima neslaganja s Trumpom koja se ne tiču samo političkih pitanja.

“Neću da se izvinjavam što imam svoje mišljenje i što se ne poklapa s njegovim iako je republikanac, već ga gledam kao Amerikanca”, objasnio je Sasse.

Osim kritika za vanjsku politiku, Sasse se osvrnuo i na to kako Trump tretira žene.

“Trump se rasipa kao pijani mornar. Isto sam kritizirao[prethodnog američkog predsjednika] Baracka Obamu za slično ponašanje. Ruga se evangelistima u tajnosti. Kad se pojavila korona, odbio je shvatiti prijetnju ozbiljno. Tretirao je kao da se radi o prolaznom problemčiću, a ne o višegodišnjem problemu, što se ispostavlja istinitim”, rekao je Sasse.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku